Hoppa till sidans innehåll

sverige-ryssland TV-sänds i 22 länder


Det är i helgen första gången sedan 2003 som den svenska bandypubliken får chansen att se landskamper mellan Sverige och Ryssland på hemmaplan. Västerås och Edsbyn står som värdar för de första inomhuslandskamperna i Sverige någonsin.

I den svenska förbundskaptenen Anders Jakobssons trupp ingår både rysslandsproffs och elitseriespelare.
- Håller formen i sig för dessa spelare är nog många av dem med i VM i Moskva senare i vinter, kommenterar Anders. Det känns bra att matcherna spelas inomhus, då är det garanterat bra förhållanden, menar Anders.

Stark rysk trupp
De regerande världsmästarna Ryssland skickar en stark trupp till helgens dubbellandskamp mot Sverige. Den svenska publiken kommer att få njuta av bandykonster från bland andra Sergej Lomanov, Mikhail Sveshnikov och Sergej Obukhov.
- Den ryska truppen ser riktigt stark ut. Det ska bli kul att mäta krafterna med dom i helgen, säger Anders.

"Kuben" gör debut som TV-kommentator
Edsbyns lagkapten Magnus "Kuben" Olsson kommer att referera matchen i norsk och finsk TV. Magnus har tidigare kommenterat en Champions Cup-final i webbradio, men att vara TV-kommentator är något nytt för honom.
- Det här blir en ny upplevelse och det ska helt klart bli skoj, säger han. Jag har ju spelat med eller mot de flesta av spelarna i båda landslagen så det kommer inte att vara några problem att känna igen dom på planen. Jag kommer säkert att ha användning av min egen erfarenhet som bandyspelare när jag kommenterar, menar han.

Tror på delad pott
Magnus är inte uttagen i helgens landskampstrupp, men har inte gett upp hoppet om en plats i VM-truppen.
- Min ambition är att vara med och kämpa om en plats i VM-laget, säger Magnus som tror på delad pott i helgens landskamper.
- Jag tror att Ryssland vinner i Västerås och att Sverige tar hem segern här uppe i Edsbyn.

Sändningar i TV och radio
Helgens landskamper kommer att refereras i radio och söndagens landskamp kommer att direktsändas i SVT 24 med sändningsstart 13.55. Sportextras sändningstider i P4 är 13.33-18.00 på lördag och 14.03-19.30 på söndag.

TV-sänds i 22 länder
Landskampen i Edsbyn sänds, förutom i svensk och rysk TV, även i Norge (TV2), Finland (Nelonen), Estland, Lettland, Litauen, Ungern, Moldavien, Vitryssland, Polen, Rumänien, Bulgarien, Georgien, Kazakstan, Tjeckien. Slovakien, Slovenien, Serbien, Kroatien, Makedonien och Bosnien och Hercegovina.

Tid och plats för landskamperna
Lördag 15 december kl 16.00, ABB Arena, Västerås
Söndag 16 december kl 14.00, Dina Arena, Edsbyn

Foto: Martin Henriksson och Stefan Sjödin

/Erik Jonsson, Svenska Bandyförbundet

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg