Hoppa till sidans innehåll
Foto: Team Fabbe och Sören /Villa Lidköping BK

Johan Sixtensson ny assisterande förbundskapten för herrlandslaget

30 APR 2021 13:17
Nu är det klart att Johan Sixtensson blir ny assisterande förbundskapten för A-landslaget och kommer därmed ingå i ledarstaben runt förbundskapten Michael Carlsson. Kontraktet är skrivet på ett år.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2021 11:21

Johan Sixtensson är 46 år och inledde precis sin åttonde säsong som huvudtränare för Villa Lidköpings A-lag för herrar. I den rollen har han bland annat varit med och fört klubben till två segrar i Svenska Cupen, World Cup samt det första historiska SM-guldet och tidigare i år det andra SM-guldet.  

– Det känns bra och jag är stolt. Det är kul att bli tillfrågad av Michael och att han vill fortsätta jobba med mig. Vi har jobbat ihop förut med P21-landslaget. Det här är också ett kvitto på att man har gjort något bra i sin klubb, säger Johan Sixtensson.

Som assisterande förbundskapten vill han bland annat bidra med sitt engagemang, vilket han hoppas ska smitta av sig på spelarna.

– Det ska vara kul att vara med i landslaget. Jag vill att spelarna ska se fram emot att vara med och allra helst åka hem med mer energi än de hade när de kom dit, säger Johan Sixtensson. Jag hoppas också att min bandykunskap ska bidra till att forma laget rent speltekniskt.

Johan Sixtensson berättar att han och förbundskapten Michael Carlsson har haft ett bra samarbete tidigare. De vet var de har varandra, men att den exakta rollfördelningen dem emellan är något som får sättas längre fram.

– Men vi pratar mycket med varandra redan nu. Bland annat om att få till en bra lagmaskin. Ryssland och Finland är för bra för att vi ska ha ett lag på isen med elva individualister. Det innebär att vi kanske kommer att fatta en del tuffa beslut som andra kommer ha åsikter om. Men, i slutändan är det en förmån att det finns så många bra spelare att välja mellan, säger Johan Sixtensson.

Precis det som Johan Sixtensson uttrycker – att han och förbundskapten Carlsson är samspelta, håller Michael Carlsson med om.

– Det känns jättebra att få med Johans Sixtensson i teamet och jag vet att det kommer att fungera bra direkt. Johan är lugn och trygg i sitt ledarskap. Vi har olika styrkor som vi ska nyttja tillsammans för att få ett bra resultat, säger förbundskapten Michael Carlsson om sin nya kollega.

Skribent: Therése Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg