Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

VM-stjärnorna skänker sina ersättningar

31 JAN 2014 09:15
Sveriges landslagsspelare reducerar sina ersättningar under VM. Pengarna läggs istället på att utveckla ungdomsverksamheten.
- Det blir väl som ett sätt att ge tillbaka lite. Stoltheten att representera Sverige är större, säger Sveriges lagkapten Andreas Westh.
  • Skapad: 31 JAN 2014 09:15

Under ett antal år har den svenska herrlandslagsverksamheten bestått av två helger med träningslandskamper under hösten och vintern och ett VM i januari/februari. Ett önskemål från spelare och ledare har under många år varit att träffas oftare då landslagshelgerna är en höjdpunkt på säsongen och teamet behöver svetsas samman för att nå bästa resultat under VM.  
   
Under den pågående säsongen har herrlandslaget haft utökad verksamhet där sommarlägret, som i år hölls i Gryts skärgård, har lagts till. Dessutom har mer resurser kunnat läggas på bland annat anpassade kläder för kylan, videoanalys av matcher och bättre rutiner kring kosten.

- Jag har haft en ambition att vi inte ska snåla med resurserna när ändamålet är att bli bättre bandyspelare, säger Jonas Claesson som gör sin första säsong som förbundskapten.  
   
Herrlandslaget i bandy reducerar därför sina ersättningar med cirka 50 procent så att pengarna kan läggas på verksamheten.

- Jo, så är det. Det är klart att det känns lite surt på kort sikt men vi tycker ju att landslaget är det roligaste vi vet och vill förbereda oss på bästa sätt inför alla matcher, och då erbjöd vi oss att göra så här. Det blir väl som ett sätt att ge tillbaka lite. Stoltheten att representera Sverige är större, säger Andreas Westh i spelarrådet och lagkapten i bandylandslaget.

- Det är jag som ska få plus och minus att gå ihop i slutänden och när vi vill satsa på ungdomarna i några år fanns ingen budget över till Jonas och spelarnas önskemål. Vi vill satsa på dem också, exempelvis genom lägret i Gryt eller genom att åka hit till Irkutsk fyra dagar tidigare, men vi måste prioritera. Det här blev givetvis en fantastisk lösning och jag vill ge en stor eloge till spelarna som kom med det här generösa förslaget. Man borde resa en staty över dem någon gång i framtiden, säger Marcus Norman, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet. 

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg