Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret avslutat för herrlandslaget

11 AUG 2014 22:18
Efter fyra dagar i Saxnäs anlände det svenska herrlandslaget på terminal 3,Arlanda under söndagskvällen. Ett landslag som under helgen satt ramarna för hur det kommande landslagsåret ska se ut.
  • Skapad: 11 AUG 2014 22:18

Redan vid ankomst delades laget in i två grupper där Sandviken fick agera brytpunkt för vilka som skulle tillhöra lag syd samt lag nord.  
   
En hårfin seger i multisport på fjället gjorde att lag syd satt i förarsätet inför den basebollmatch som skulle fälla avgörandet. En match som kanske inte går till historien som den mest välspelade men som samtidigt innehöll mycket skratt, en homerun samt en vinnare i form av lag syd.

– Jag är jättenöjd med lägret. Miljön har varit otroligt rogivande och helgen har varit fylld av häftiga naturupplevelser. Det har varit en bra balans mellan de fysiska aktiviteterna samt de taktiska genomgångarna. Framförallt har vi haft väldigt roligt och vi har en bra kemi i gruppen. Sedan är det ju aldrig fel för självförtroendet att lämna lägret med en seger i bagaget, säger Villa Lidköpings Daniel Andersson.
   
Sommarlägret fyller även en viktig funktion när det kommer till att analysera var spelarna står fysiskt och vilka utvecklingsmöjligheter som finns.

– Under helgen har vi genomfört tester på alla spelare. Där har vi framförallt tittat på skillnad i rörlighet på de olika sidorna av kroppen samt vilket stabiliseringsmönster de har. Med detta menas en djupare analys av hur de använder kroppen under belastning.  Detta ger oss en bra bild över vart spelarna står, och vilka verktyg de behöver för att utvecklas ännu mer. Det ska bli otroligt spännande att följa under säsongen, säger Sebastian Falk, ansvarig för den fysiska analysen.
   
Spelarna återvänder nu till sina klubblag för att slipa formen inför säsongen. Nästa landslagssamling äger rum i december. 

Skribent: Niklas Brattemo
E-post: This is a mailto link
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg