Hoppa till sidans innehåll
Foto: MARTIN HENRIKSSON

Presslandskamperna återuppstår i Hälsingland

31 OKT 2014 10:10
Bandypuls får sitt eget landslag! I december ställs Bandypulslandslaget mot Sverige och Finland i Hälsingland.
  • Skapad: 31 OKT 2014 10:10

Pressens lag i bandy lades ner efter säsongen 1995/1996. I den sista landskampen, som spelades på Sävstaås i Bollnäs, vann Sverige mot Pressens lag med 15–2.  
   
Nu återuppstår konceptet genom ett samarbete mellan Bandypuls och Svenska bandyförbundet. Lagets namn blir Bandypulslandslaget.  
   
Bandypulslandslagets första framträdande blir i samband med landskampshelgen i Hälsingland 5–7 december. På fredagen möts Sverige–Finland på Sävstaås i Bollnäs innan Bandypulslandslaget ställs mot Sverige på lördagen och Finland på söndagen. De matcherna spelas i Svenska Fönster Arena i Edsbyn. Alla matcher kommer att direktsändas på Bandypuls.se.

– Jag har bara positiva bilder av de här matcherna, det var ett väldigt stort intresse när det begav sig. Tyvärr spelade jag i A-landslaget, så jag fick mest stryk vad jag minns. Vi i A-landslaget vann några matcher, men alldeles för få. Prestigen var uppenbar, säger Sveriges förbundskapten Jonas Claesson.
   
Han kommer att ta ut sitt ordinarie landslag som vanligt. Jonas Claesson kommer också att vara delaktig i laguttagningen av Bandypulslandslaget – som leds av Edsbyns förre backikon Peter "Pinch" Törnberg och forne målsprutaren Patrik "Palle" Rönnkvist från Kalix.

– Hela grundkonceptet med Bandypulslandslaget är att få ta ut fler spelare till internationellt spel och bygga ett så slagkraftigt landslag som möjligt. Vi måste hitta ett sätt så att spelarna inte tappar internationella erfarenheter, för det är viktigt för deras utveckling, säger Jonas Claesson.

   
LÄS MER PÅ BANDYPULS.SE >>  
   
TIDIGARE PRESSLANDSKAMPER >>   

Skribent: Erik Jonsson
E-post: This is a mailto link
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg