Hoppa till sidans innehåll

Landslagsebutanten blev tremålsskytt

10 SEP 2010 21:57
Sverige besegrade Finland med 5-4 i säsongens första landskamp. Landslagsdebutanten Christian Mickelsson blev tremålsskytt i Sparbanken Lidköping Arena under fredagskvällen.
  • Skapad: 10 SEP 2010 21:57

Finland stod upp bra och störde Sverige rejält under stora delar av matchen.
- Det blev en tuff match som väntat, Finland kom upp och störde oss högt. Vi blev lite stressade och fick inte till strukturen i spelet riktigt, säger förbundskaptenen Franco Bergman till svenskbandy.se.

Finsk ledning i paus
20 minuter in i den första halvleken gav Daniel Andersson Sverige ledningen med 1-0. Genom mål av Antti Ekman och Mikko Rytkönen kunde dock Finland gå till halvtidsvila med en 2-1-ledning.Sverige kvitterade tidigt i den andra halvleken genom Christian Mickelsson. Kort därefter återtog Finland ledningen då Ville Aaltonen gjorde 3-2. Sverige tog sedan över matchen mer och mer och skapade ett gäng bra målchanser.
- Vi fick ett rejält grepp om matchen under en period i den andra halvleken, säger Franco.

Snabb vändning
Utdelningen kom i form av två snabba mål i mitten av den andra akten. Först kvitterade Per Hellmyrs och därefter gav Christian Mickelsson Sverige ledningen med sitt andra mål i matchen. Mickelsson utökade sedan ledningen till 5-3 när en kvart återstod att spela. Pekka Hiltunen skapade nerv i matchen när han reducerade på hörna sex minuter från slutet. Finland tryckte på under slutminuterna och skapade två resultatlösa hörnor.

Nöjd tremålsskytt
26-årige Christian Mickelsson kunde nöjd kliva av isen som tremålsskytt i sin första landskamp.
- Det var roligt att få dra på sig a-landslagströjan. Det var lite svårt i början att veta åkningarna, men i andra blev det bättre, säger Christian efter matchen.


Digital matchrapport >>  
Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg