Hoppa till sidans innehåll

Klart: Guldkaptenen stannar i herrlandslaget

05 MAJ 2017 09:41
Svenne Olsson fortsätter som förbundskapten för Sveriges bandyherrar i ytterligare två år.
  • Skapad: 05 MAJ 2017 09:41

Efter ett snöpligt brons i Uljanovsk 2016 fick Svennes blågula landslag revansch hemma i Sandviken i vintras. I VM-finalen besegrades ärkerivalen Ryssland med 4-3 efter en bragdartad vändning. Nu står det klart att guldkaptenen leder Sverige även de kommande två säsongerna. 

– För det första är jag fantastiskt stolt och hedrad att få fortsatt förtroende. Racet som förbundskapten sker en gång i livet och att få umgås med och tävla mot de bästa spelarna i världen är otroligt stimulerande, säger Svenne Olsson. 
  
Svennes tidigare tvåårsavtal gick ut sista april, men nu är ett nytt avtal tecknat. 

– Efter VM-guldet i Sandviken har vi fört en dialog och ambitionen har hela tiden varit att fortsatta samarbetet. Svenne är en mycket sympatisk ledare som har spelarnas förtroende, det är viktigt i det här sammanhanget. Han har dessutom ett gott anseende och bra relationer med elitklubbarna. Nu är vi överens ett nytt tvåårsavtal och ser fram emot att följa Svennes lagbygge med målet att försvara VM-guldet på rysk mark, säger landslagskommitténs ordförande Per-Anders Gustafsson. 
  
Nästa VM avgörs i bandy-meckat Chabarovsk i fjärran östern 2018. 

– Bara genom att tänka på Chabarovsk målas otroligt häftiga bilder upp hos mig och säkert hos många spelare. Sen måste vi vara ödmjuka. Vi står inför en generationsväxling när spelare som Daniel Mossberg, Andreas Bergwall och Daniel Andersson slutar i landslaget. Det är spelare som betytt enormt mycket för Sverige och det känns fantastiskt att de alla fick avsluta med en bra turnering i Sandviken, säger Svenne och fortsätter. 

– Men det finns väldigt många bra spelare som kommer underifrån och det är ett oerhört stimulerande uppdrag att hitta rätt spelare. Under två år har vi bedrivit ett spel där vi vill diktera villkoren och vara det ledande laget. Nu ska vi förfina den metodiken och hitta nya målbilder för att kunna vinna en ny VM-titel. 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg