Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kjell Edberg Förbundskaptenerna Jocke Forslund, Micke Carlsson och Mattias Rehnholm.

Inifrån ledarrummet: ”Jenisej försvarade sig tajtare”

04 SEP 2019 17:04
Sveriges herrar har spelat två matcher mot Jenisej i Krasnojarsk. I tisdags blev det svensk seger med 6-5, men under onsdagen vann Jenisej med 8-3.
  • Skapad: 04 SEP 2019 17:04

Jocke Forslund ger sin syn på de två första matcherna:

I tisdags gjorde vi en bra match med få tekniska misstag och kunde försvara oss på ett bra sätt. Det var en fartfylld och väldigt underhållande match igår och vi är ganska nöjda med den med tanke på att det var vår första match tillsammans. Jenisej var klart missnöjda och hade skruvat på en del saker till dagens match.

De försvarade sig tajtare centralt och klev upp högt och höll ihop det väldigt bra. Det hade vi svårt att lösa upp. När vi kom i avslutsmoment hade vi felpass och vi fick därför många omställningar på oss. Det älskar ryssarna och ser bländande ut då. Det går undan och de är för bra för att få de möjligheterna. Det är den stora skillnaden på matcherna samtidigt som vi har mindre kräm i benen idag.

Matchavgörande är att vi drar på oss en dubbelutvisning tidigt efter paus och de lyckas göra tre mål på tre minuter. De kopplar greppet och vi blir otåliga. Grabbarna vill mycket, men vi hanterar sista tredjedelen lite för dåligt. Det går inte mot ryska lag. Vi måste vara mer konsekventa och inte ha för bråttom. Vi har en läxa att göra till imorgon.

Man blir snabbt medveten om att bandy är en snabb sport. Igår hade vi koll på deras gubbar, men idag var de världsstjärnor. Nu är det bara att äta och titta framåt och ta med erfarenheter från dagen och försöka vara ännu smartare imorgon. Men annars är det bra go i grabbarna.

Det känns som att det är final imorgon. Vi ser fram emot det. Vi har stångats i två matcher nu och spillt lite krafter, men vi får med oss en finalkänsla inför morgondagen. Vi vill åka härifrån som segrare och det blir fullt hus imorgon.

Det är en härlig bandymiljö att vara i. Det är sensommar ute och en fantastisk hall. Vi får en härlig energikick tidigt på säsongen, det är verkligen ett härligt tryck i hallen. Det gäller att ta tillvara på sista dagen. Imorgon vill göra bra saker och få en bra upplevelse.

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg