Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Inför bandy-VM: Sverige-Ryssland spelas på Heden i Göteborg

14 SEP 2012 06:30
Söndag 27 januari-söndag 3 februari avgörs bandy-VM i Sverige. 17 av 20 matcher spelas i Arena Vänersborg och för att sprida mästerskapet kommer tre gruppspelsmatcher att brytas ut till Göteborg, Oslo och Trollhättan.
  • Skapad: 14 SEP 2012 06:30

- Vi kommer få ett antal dagar med stora matcher i Vänersborg, inte minst invigningsdagen och finalhelgen, säger IFK Vänersborgs ordförande Stig Bertilsson, som välkomnar initiativet att bryta ut tre gruppspelsmatcher till andra orter.
  
På Heden i Göteborg spelas prestigemötet Sverige-Ryssland, i Slättbergshallen i Trollhättan avgörs matchen Finland-Ryssland och i Oslo spelar Norge sin öppningsmatch mot Vitryssland. 

- Det känns bra att sprida mästerskapet i Västsverige och vi tycker det är intressant att lägga en match i Göteborg, som växer på bandykartan. I Trollhättan finns det mycket bandytradition och det känns även bra att vi får lite bandymission i Oslo, säger Stig Bertilsson. 
 
Siktar på publikrekord

Redan nu har förberedelserna inletts för att bygga nya, tillfälliga läktare på Heden inför gruppspelsmötet mellan Sverige och Ryssland.

- I samband med VM-matchen på Heden är siktet inställt på att slå nytt publikrekord för bandy i Göteborg, säger Kenth Hultqvist, sportansvarig i arrangerande GAIS Bandy  och själv bandyvärldsmästare både som aktiv och förbundskapten. Vårt mål är att locka nya typer av åskådare, människor som aldrig varit på bandy.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg