Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Eriksson

Herrlandslaget: Sverige vann mot Finland

06 DEC 2015 18:41
Efter att ha bytt spelort från Borgå till Åggelby i Helsingfors kunde matchen mellan Finland-Sverige genomföras. Vaktmästarna på arenan kämpade hårt för att få till en spelbar is och matchen spelades i lätt duggregn med byiga vindar.
  • Skapad: 06 DEC 2015 18:41

Sverige tog ett tidigt kommando och det märktes att spelarna var spelsugna efter att ha spenderat hela helgen på hotellet i Borgå. Erik Pettersson gav Sverige en smakstart med två snabba mål, det andra efter ett fantastiskt anfall, innan Finland reducerade och kvitterade på två fasta situationer. Christoffer Edlund satte sedan säkert en straff innan Finland återigen gjorde mål på hörna. Strax före halvtid gjorde Johan Löfstedt mål och Sverige gick till halvtidsvila med 4-3.

Den andra halvleken startade likartat mot den första med undantaget att Sverige slarvade mer och Finland gjorde två snabba mål. När det som mest behövdes klev landslagsdebutanten Joakim Andersson fram och tryckte dit sitt första mål i landslaget, Jocke som under hela matchen bjöd på riktigt fin skridskoåkning och verkligen tog för sig. Sverige fylldes av ny energi och via Edlund på straff, stenhårt i målvaktens vänstra kryss, och kapten Westh på hörna tog laget återigen ledningen, 7-5. Finland försökte in i det sista men när Edlund gjorde sitt tredje mål för kvällen efter ett riktigt fint anfall var saken klar. Sverige vann med 8-5.

Efter matchen var det en nöjd förbundskapten jag träffade utanför omklädningsrummet.

Hur är känslan nu direkt efter matchen?

- Starkt att vi trummar på och vänder matchen ändå, vi gör två mål tidigt och har chanser till att göra ännu fler. Men finnarna är effektiva och vi får verkligen kämpa ända in i kaklet. I det stora hela, efter de här förutsättningarna, gör vi det riktigt bra i vår offensiv. Vi skapar chanser och försöker hela tiden odla vårt spel trots att det var svåra yttre förhållanden med bland annat mjuk is och vindar. Men i det stora hela är jag riktigt nöjd.

Hur gick snacket före matchstart?

- Det var länge väldigt oklart om vi ens skulle kunna genomföra dagens match och det var inte fören efter isuppvärmningen som beslutet fattades. Det var såklart speciellt för grabbarna eftersom de nästan var säkra på förhand att det skulle bli inställt. Vi fick verkligen jobba med våra huvud idag och samtliga spelare visade upp en stark mental styrka i uppladdningen. Samtidigt kul och nyttigt för gruppen att vi verkligen fick strida in i kaklet, det syns att det finns en och två växlar till när det verkligen gäller.

Flera debutanter i laget, hur skötte de sig?

- Samtliga gjorde det väldigt bra. Alla fick gott om speltid och det var ingen som gjorde bort sig utan snarare tvärtom. Det lovar gott med den konkurrens som finns i laget.

Hur har helgen varit i sin helhet?

- Både och. Det startade väldigt bra i Uppsala med träning och snack och sen vände det när vi kom till Finland. Vi ville verkligen spela bandy och var inställda på att få två riktigt bra bandymatcher, under bra förutsättningar, så vi vart lite tom på energi när det inte blev någon match mot Ryssland. Även om det var helt rätt att ställa in den! Nu så här i efterhand känns det riktigt bra att vi fick spela matchen mot Finland, vi fick i praktiken öva på att ställa upp laget vi fick embryon till ett bra spel. I stora lag en bra helg, även om vi hade önskat en match mot Ryssland, avslutar Svenne Olsson.

Spelarna reser under kvällen hem till sina respektive klubbar och ses nästa gång veckan före VM för uppladdning i Uppsala. 

Finland – Sverige

Åggelby, Helsingfors

5-8 (3-4)

Målskyttar Sverige

Christoffer Edlund 3, Erik Pettersson 2, Johan Löfstedt, Joakim Andersson, Andreas Westh

Till matchens lirare utsågs Erik Säfström

Skribent: Johan Eriksson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg