Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget: Svensk seger i Vetlanda

09 SEP 2016 21:16
Det svenska herrlandslaget har anlänt till landslagsveckan i Vetlanda och ställdes under fredagskvällen mot det finska herrlandslaget i den första landskampen för säsongen. En match som slutade med blågul seger.
  • Skapad: 09 SEP 2016 21:16

Det var ett spelsuget Sverige som klev ut på isen i Sapa Arena med bland annat fyra landslagdebutanter. En av veteranerna, Per Hellmyrs, inledde målskyttet i den sjunde minuten när han prickade in matchens första mål på hörna. Men bara minuter efter ledningsmålet var det dags för en av debutanterna att presentera sig. Jesper Jonsson gjorde i den tolfte matchminuten sitt första landslagsmål i sin första match med det svenska herrlandslaget, grattis till målet Jesper! Adam Gilljam ökade på den svenska ledning till 3-0 innan Finland reducerade i slutet av den första halvleken. Finland gjorde den andra halvlekens första mål men kom inte närmre än så. Målsprutan Christoffer Edlund såg med två sena mål, varav det ena på straff, till att det blev en svensk seger med 5-2. Därmed fick Sverige en liten revansch mot grannlandet efter den snöpliga förlusten i VM-semifinalen. 

Svenskbandy.se fick en kort pratstund med den svenska förbundskaptenen Svenne Olsson direkt efter slutsignal. 

-Det kändes som en typisk premiärmatch tidigt på säsongen. Vi gör en del riktigt bra saker och känns farliga framåt men Finland har en riktigt duktig målvakt som gör ett par svettiga räddningar. Sammanfattningsvis har vi en del kvar att jobba på men det känns bara motiverande och spännande. Det är väldigt kul att vara igång med herrlandslaget igen. 

Jesper Jonsson, Emil Viklund, Patrik Sjöström och Simon Folkesson gjorde sina debuter i herrlandslaget, hur skötte dom sig?

- Som vanligt väldigt kul att se nya spelare i landslagsdressen och med tanke på att det är en helt ny miljö för grabbarna gör dom en riktigt bra insats och får klart godkänt. Extra kul för Jesper såklart som får göra sitt första mål.

Hur ser schemat ut för er under helgen och vad tycker du om konceptet med landslagsveckan?

- Vi genomförde en del maxtester igår vilket säkert bidrog till lite trötta ben på isen idag. Nu är det lätt jogging som gäller innan vi åker till hotellet för mat och sömn. Därefter uppladdning inför matchen imorgon. Det är fantastiskt roligt att få vara på landslagsveckan och vi är väldigt positiva till konceptet. Det gör oss möjligheten att genomföra fysiska tester och få matchträning mot internationellt motstånd. Ett perfekt tillfälle att ge nya lovande spelare chansen att visa upp sig inför stundande landslagssäsong.

Den andra landskampen mellan Sverige-Finland spelas imorgon lördag i Sapa Arena, Vetlanda, med avslag klockan 13:30.

LANDSKAMP, VETLANDA

Sverige-Finland 5-2 (3-1)

Publik: 406

Målen: 1-0 Per Hellmyrs (7), 2-0 Jesper Jonsson (12), 3-0 Adam Gilljam (34), 3-1 Juho Liukkonen (41), 3-2 Markus Kumpuoja (61), 4-2 Christoffer Edlund (85), 5-2 Christoffer Edlund (89, straff)

Skribent: Johan Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg