Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget på plats i Vilhelmina

08 AUG 2014 16:28
I torsdags landade NextJets plan innehållande det svenska herrlandslaget på South Lapland Airport i Vilhelmina. Spelare och ledare bor på Saxnäsgården och ska under helgen ta det första steget mot VM i Chabarovsk 2015.
  • Skapad: 08 AUG 2014 16:28

– Det viktigaste med detta läger är att vi ska utveckla vårt sätt att kommunicera med varandra som grupp. Vi står inför en helt ny utmaning i Chabarovsk med spel i inomhushall, till skillnad från VM i Irkutsk förra året där termometern kröp ner mot -30 grader. Vi kommer även att göra en del fys- och balanstester men framförallt, njuta av den gemensamma upplevelsen i denna unika fjällmiljö, säger förbundskaptenen Jonas Claesson.

   
Medan landslaget packade in sina väskor bytte webredaktionen några snabba ord med Jennifer Jonsson, Traffic Assistant på South Lapland Airport:

- Vi är en lite mindre flygplats med sex avgångar i veckan som alla går till Arlanda. Här blandas det lokala näringslivet med turister och folk från närliggande tätorter. Att det svenska herrlandslaget valt att använda Vilhelmina som sin plats för uppladdning inför säsongen är otroligt smickrande och väldigt roligt. Jag hoppas verkligen att de kommer uppskatta lugnet och den storslagna naturen här uppe. Fjällvärlden i de södra Lapplandsfjällen har något för alla och är en fantastisk plats att inleda en lång säsong på.

   
Under fredagen har herrlandslaget tävlat mot varandra i multisport där bland annat mountainbike, paddling och fjällbestigning var delmoment. Under den resterande delen av helgen står bland annat inspirationsföreläsning för idrottsintresserade ungdomar i Vilhelmina, videoanalys samt baseboll på schemat. 

Skribent: Niklas Brattemo
E-post: This is a mailto link
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg