Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget: Ny svensk seger i Vetlanda

10 SEP 2016 14:28
Under lördagsförmiddagen var det återigen dags för landskamp mellan Sverige-Finland i Vetlanda och Sverige bjöd på helgens andra seger inför publiken i Sapa Arena.
  • Skapad: 10 SEP 2016 14:28

Precis som vid gårdagens landskamp rivstartade Sverige och tog ledningen redan i den andra matchminuten genom hemmasonen Joakim Andersson. Finland kvitterade visserligen några minuter senare men Christoffer Edlund och Martin Johansson såg med varsitt mål till att Sverige klev in till halvtidsvila med en 3-1 ledning. Den andra halvleken inleddes något lugnare och det dröjde till den sextionde matchminuten innan halvlekens första mål skulle komma. Sverige tilldömdes en straff och fram klev en av helgens debutanter Patrik Sjöström. Han förvaltade förtroendet och smällde in sitt första mål i herrlandslaget, grattis till målet Patrik! Sverige höll sedan tätt och de målfarliga anfallarna Edlund och Andersson blev båda tvåmålskyttar i slutet av halvleken när slutresultatet skrevs till 6-1 i Sveriges favör. 

- Ett klart fall framåt mot gårdagens match, framförallt defensivt. Vi har full kontroll bakåt i 90 minuter och målet vi släpper in tillkommer efter misstag i vår egen speluppbyggnad. Jag tycker även vi spelar bra offensivt i många perioder men vi saknar en viss skärpa för att kunna förvalta alla chanser vi skapar , säger Svenne Olsson och fortsätter.

- Idag saknade vi tyvärr Simon Jansson och Ted Bergström som ådragit sig skador och vi vilade även Per Hellmyrs och Andreas Westh. Men trots ett litet manfall står vi för en trygg och stabil insats.

Har helgens matcher motsvarat dina förväntningar?

- Det är lätt att ha lite för högt ställda förväntningar inför dessa landskamper där man tror att allt i spelet ska sitta. Vi får inte glömma att några killar gör sina första matcher och det är tidigt på säsongen. Dessutom har vi haft strålande sommarväder i Vetlanda vilket lett till en hög temperatur inne i hallen. Men jag och ledarstaben är nöjda över grabbarnas insatser under dessa matcher och vid övriga moment under lägret.  

Hur ser resan fram till VM ut för herrlandslaget?

- Nu kommer vi att summera och analysera detta läger. Därefter kommer vi följa alla spelare i sina respektive lag under bland annat Svenska Cupen, World Cup och i elitserien såklart. Därefter väntar en ny uttagning inför fyrnationsturneringen i Trollhättan i december och sen är det dags att spika den slutgiltiga truppen inför VM i Sandviken.

Många spelare som vill vara med och spela VM på hemmaplan, vad säger du om konkurrenssituationen? 

-  Alla verkar som sagt riktigt sugna på att få spela VM på hemmaplan och det är ännu ingen som lämnat återbud eller liknande. Det är en hård konkurrens på samtliga platser i laget vilket känns fantastiskt roligt. Det kommer bli en härlig resa att följa grabbarna och jag är säker på att vi kommer till VM med ett riktigt bra lag.

Nästa gång herrlandslaget samlas är i Trollhättan den 9-11 december då det är dags för fyrnationsturnering. Övriga deltagande nationer då är Ryssland, Finland och Norge. 

LANDSKAMP, VETLANDA

Sverige-Finland 6-1 (3-1)

Målen: 1-0 Joakim Andersson (2), 1-1 Pekka Rintala (13), 2-1 Christoffer Edlund (19), 3-1 Martin Johansson (34), 4-1 Patrik Sjöström (60, straff), 5-1 Christoffer Edlund (69), 6-1 Joakim Andersson (84)

Skribent: Johan Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg