Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget: Fyrnationsturnering till Söderhamn 8-10 december

11 OKT 2017 08:31
Det blir herrlandskamper i Söderhamns nya bandyhall i början av december då Sverige tar emot Ryssland, Finland och Norge i en fyrnationsturnering.
  • Skapad: 11 OKT 2017 08:31

Fyrnationsturneringen var tidigare planerad att genomföras i Moskva. I den ryska huvudstaden är dock hallarna för inomhusspel upptagna av andra evenemang vid tidpunkten.

Nu står det klart att Söderhamn kommer att stå värd för fyrnationsturneringen, som avgörs i den nybyggda bandyhallen på Hällåsen.

– Jag känner stor stolthet att få leda landslaget i Söderhamn och den nya fina arenan. Väldigt kul att få visa Söderhamn och närliggande städer många av världens bästa bandyspelare, säger den svenske förbundskaptenen Svenne Olsson, som är bosatt i Söderhamn.  

För Svennes mannar fungerar turneringen som ett genrep inför VM i Chabarovsk i månadsskiftet januari-februari. 

Fyrnationsturneringen kommer att spelas bara några veckor efter invigningen av Sveriges 13:e bandyhall.  

– Både Broberg och Söderhamns kommun är verkligen att gratulera till den nya hallen. Det känns väldigt bra att förlägga fyrnationsturneringen här. Hallen har stor betydelse för valet, säger Stig Bertilsson, ordförande i Svenska Bandyförbundet.

– Broberg/Söderhamn är stolta över det förtroende Internationella Bandyförbundet och Svenska Bandyförbundet visat oss genom att förlägga fyrnationersturneringen till Söderhamn. Vi ska göra vår absoluta ansträngning att genomföra en turnering som står i paritet med de fantastiska arrangörstraditioner som Söderhamns kommun och dess föreningar utvecklat, säger Nils Stefansson, ordförande i Broberg.

Spelprogram för turneringen fastställs senare under hösten.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg