Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget fick en smakstart på säsongen

08 SEP 2017 22:21
Sverige besegrade Finland med hela 9-1 i Vetlanda under fredagskvällen.
  • Skapad: 08 SEP 2017 22:21

Ett spelsuget Sverige visade bra fart redan från start och Christoffer Edlund satte 1-0 på hörna i den fjärde matchminuten. Edlund satte även 2-0 innan Johan Löfstedt och David Pizzoni Elfving såg till att den svenska ledningen var 4-0 i paus.

– För många spelare var det här säsongens första match och vi gör trots det många bra saker på isen. Vi har hög passningskvalité och värderar våra lägen bra. Hotar vi på en sida och kör fast så vänder vi snabbt och byter sida, säger den biträdande förbundskaptenen Stefan Söderholm till svenskbandy.se.

DEBUTANTEN PONTUS BLOMBERG INTERVJUAS AV FILIP BORGLIN:

   
Efter paus fortsatte Sverige att trumma på. Christoffer Fagerström blev tremålsskytt och Sverige gick ifrån till en säker seger med 9-1. Ett effektivt Sverige gjorde bland annat mål på fyra av åtta hörnor medan Finlands samtliga nio hörnor blev resultatlösa.

– Vi hade jättebra utdelning på hörnorna och det bidrar såklart till att det blir stora siffror. I övrigt tycker jag att vi jobbar hårt defensivt och är täta bakåt. Vi har även  väldigt hög delaktighet i offensiven, säger Stefan Söderholm. 

     

HERRLANDSKAMP I VETLANDA
SVERIGE-FINLAND 9-1 (4-0)

Mål Sverige: Christoffer Fagerström 3, Christoffer Edlund 2, Daniel Berlin, Johan Löfstedt, David Pizzoni Elfving, Jesper Eriksson.
Mål Finland: Tuomas Määttä. 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg