Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget: Claesson ny förbundskapten

25 MAR 2013 16:27
Jonas Claesson, 42 år, tar över som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bandy. Claesson ersätter Franco Bergman, som slutar efter fyra år.
  • Skapad: 25 MAR 2013 16:27

Den förre storspelaren Jonas Claesson inledde sin bandykarriär i Sävsjö innan han tog klivet till Vetlanda, där blev det två SM-guld. 1996 värvades han till Hammarby och var i allra högsta grad delaktig i bandyns uppsving på Zinkensdamm i Stockholm. 

Efter tränaruppdrag i Vetlanda och ryska Kuzbass blir nu Claesson förbundskapten för Sverige. 

- Den senaste säsongen var jag faktiskt ungdomstränare för ett P13-lag i ishockey…eller hjälpreda, säger Jonas under måndagens presskonferens i Stockholm och fortsätter. 

- Nu ska ledarstaben formas omkring och sen är givetvis spelarkontakten viktig. Jag ska scanna av spelarläget. Jag tror att en av nycklarna för att lyckas är att finna och få tillbaka motivationen hos de etablerade spelarna och självklart utveckla de unga spelarna som kommer underifrån.

Ted Andersson blir sportchef

Ted Andersson 2013 180pxSamtidigt som Jonas tar över rodret för herrlandslaget står det klart att Västanfors- och Västeråslegendaren Ted Andersson blir sportchef i Svenska Bandyförbundet. 

- Det är en nyinstiftad tjänst. Ted kommer att vara ansvarig för rekryteringen av förbundskaptener och även vara ett bollplank till dessa. Han ska också se till att vi har en röd linje inom landslagsverksamheten som vi sedan tar ut på våra ungdomsläger, säger bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman.
 
40-årige Ted Andersson har bland annat fem SM-guld och 40 A-landskamper på meritlistan. 

- Den senaste säsongen har jag bland annat jobbat med utveckling och rekrytering av spelare i Västerås. Rekryteringen av Jonas som förbundskapten känns klockren. Det är en spelare som går all in, en otrolig kraft, säger Ted Andersson.

 
FAKTA JONAS CLAESSON:
Tränarmeriter: Vetlanda 2008/09-2009/10, Kuzbass Kemerovo 2010/11.
Spelarmeriter: Tre VM-guld, två SM-guld, allsvensk skyttekung sju gånger samt Årets man fem gånger.
 

Se TV4-Sportens intervju med Jonas Claesson:

Skribent: Erik Jonsson
E-post: This is a mailto link
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg