Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Herrlandslaget: Claesson blickar fram mot rysskamperna

09 JAN 2015 16:06
Den 23 och 25 januari ställs bandyns giganter mot varandra. Sverige och Ryssland drabbar samman i en dubbellandskamp i Småland.
  • Skapad: 09 JAN 2015 16:06

Sveriges förbundskapten Jonas Claesson ger besked om sin landskampstrupp den 12 januari.

- Anledningen till att jag väntar är att just nu är vi uppe i en intensiv spelperiod både i Sverige och Ryssland, förtydligar Jonas Claesson.

- Jag funderar också på hur landslagsspelare som inte tillhör slutspelet skall hålla matchtempo under bortåt en månads uppehåll då VM spelas i månadsskiftet mars-april.
   
Världsmästerskapet i Chabarovsk avgörs alltså efter den svenska bandyfinalen, vilket kan försvåra för spelare vars klubblag inte når slutspel.

- Johan Löfstedt och Jocke Andersson kan vara sådana spelare som kan komma i kläm. Men det är ju nio serieomgångar kvar, så mycket kan hända.

- Jocke Andersson har djupledsåkningarna och det tryck i åkningen som behövs mot stora tunga ryssar. Vi har Jocke Andersson högt upp på vår lista över landslagskandidater. 

- Den skada och proffsiga rehabilitering som Joakim Andersson genomgick för några år sedan kommer han att ha mycket nytta av framöver i sin karriär.

- Johan Löfstedt har ett internationellt snitt i tekniken och de snabba tempoväxlingarna. Tycker kanske att han borde ha bollen mer, just nu är han lite för osynlig i matcherna.

   
Ytterligare några Smålandsfostrade spelare finns med i landslagsdiskussionen. De utflyttade Nässjö och Vetlandaspelarna Daniel Andersson och Crille Edlund är två.

- Christoffer Edlund har tagit ett antal steg ytterligare i sin utveckling, han ser annorlunda ut nu. Klubblaget Jenisej är mycket nöjda med honom. Crille formligen älskar att få träna och spela mycket. 

Och Villaspelaren, fostrad i Nässjö, Daniel Andersson då?

- I landslaget har Daniel Andersson och Johan Löfstedt lite av samma roll från mittlinjen och framåt. Vi är många i svensk bandy som önskar att Daniel Anderssons form är i stigande efter den skada han ådrog sig i Svenska Cupen i september.

   
RYSSKAMPER I SMÅLAND:

Fredag 23/1, 19.00: Sverige-Ryssland, Stinsen Arena, Nässjö
Söndag 25/1, 16.00: Sverige-Ryssland, Sapa Arena, Vetlanda 

Skribent: Henrik Åhlund
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg