Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Herr-VM: Sverige övertygade mot Kazakstan

28 JAN 2013 21:22
Skönt tryck i Arena Vänersborg och ett Sverige på riktigt gott spelhumör. Det slutade med 9-2 (3-1) mot fjolårets tuffa semifinalmotståndare Kazakstan. - Idag gör vi en riktigt bra match och bjuder på fantastisk bandy, säger förbundskaptenen Franco Bergman.
  • Skapad: 28 JAN 2013 21:22

Han får medhåll av sin kollega Alexei Nikishov, som gratulerade blågult till segern.

-Sverige spelade med fart och hade ett mycket bra anfallsspel idag, konstaterar Kazakstans förbundskapten.

- Det är alltid svårt att möte Sverige, säger spelarveteranen Yuriy Loginov.
 
Kazakstan bjöd ändå upp till en fartfylld och intensiv match inför över 3 000 åskådare i en smått kokande Arena Vänersborg, där inramningen var riktigt skön. Inledningsvis var det också målmässigt jämnt och Kazakstans kvittering till 1-1 var ett riktigt drömmål. Nedtagningen och framspelningen från Vyacheslav Bronnikov till Dmitriy Zavidovskiy tillhörde matchen snyggaste prestationer.

 
En match med mycket bandykonst

Och det fanns gott om bandykonst den här kvällen. Johan Esplund och Patrik Nilsson, båda två proffs i Zorkij, var riktigt heta och Esplund satte ledningsmålet snyggt och fixade sedan två straffar som klubbkamraten Nilsson fick trycka dit. Den första straffen kom efter en genomåkning som kunde ha blivit ett drömmål, om Esplund inte blivit nedgjord.

- Idag kändes det som att vi fick lite revansch efter premiärmatchen mot Finland, där vi inte riktigt fick upp farten även om vi vann, tycker Johan Esplund, som var en av många starka kort som trivdes på isen den här måndagskvällen.

 
"Det tar tid att spela ihop laget"

De båda lagens förbundskaptener har lite olika målbilder när det gäller valören på medaljerna, men båda ser stora möjligheter att spela ännu bättre för varje match som går.

- Spelarna kommer från sina klubblag och det tar sin tid att spela ihop laget, påpekar Alexei Nikishov.

Franco Bergman vill främst se till att fortsätta vässa det svenska passningsspelet.

- Ibland ser man att spelarna faller in i sina roller från klubbarna och kör lite för mycket själva, menar Franco som efter Esplunds 1-0 fick se Patrik Nilsson göra fyra och Johan Löfstedt två, medan matchens lirare Daniel Berlin samt Daniel Andersson satte varsitt. Flera av de svenska fullträffarna var riktigt godis för publiken och det kunde ha blivit tvåsiffrigt på slutet, med lite extra skärpa.

- När det började rinna på målmässigt kunde vi slappna av lite och fick då en trygghet i spelet. Det är bara att fortsätta jobba på den inslagna vägen, säger Franco Bergman som gav en stor tumme upp för stämningen och publikstödet i Vänersborg. 

Skribent: Erik Torstensson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg