Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Herr-VM: Sverige fortsätter att leverera

30 JAN 2013 21:48
Norge utgjorde inget hot mot det formstarka svenska landslaget. Efter en tidig urladdning av hemmalaget var det inget snack om saken. Slutsiffrorna skrevs till 10-0 (5-0).
  • Skapad: 30 JAN 2013 21:48

Inför finfina publiksiffran 3027 (!) tryckte ett inspirerat Sverige omgående plattan i botten. Norge hängde inte med överhuvudtaget och 3-0 efter 18 minuter – samtliga mål inprickade av Zorkijs Patrik Nilsson – var inte i överkant.

Rysslandsproffset var förövrigt stekhet under första halvlek. Han svarade för fyra av fem fullträffar (4-0 gjordes av Jonas Edling).

I andra halvlek slog Sverige av på takten och motivationen att vinna med nio mål

– och därmed överta förstaplatsen från Ryssland – kändes inte som en tillräcklig morot.

Men oron var obefogad – det skulle komma mer bandygodis: Stefan ”X:et” Erixon satte 6-0 (59), Daniel Andersson lurade ned Norges målvakt Christopher Smerkerud på isen och chippade iskallt in 7-0 (63), Daniel Berlin pangade in åttan i krysset (79) och Johan Löfstedts läckra genomåkning resulterade i 9-0 (81) – innan Daniel Andersson stängde boken och fixade tvåsiffrigt med sitt volleyskott i matchens sista minut.

Sveriges förbundskapten, Franco Bergman, var framförallt nöjd med inledningen av matchen.

- Vi fick bra utdelning inledningsvis, vilket gjorde att vi kände oss trygga. Sedan ville vi inte utmana ödet och gå på för hårt med tanke på fortsättningen, sa Bergman och syftade så klart på Rysslandsmatchen i Göteborg på torsdagen och de avslutande matcherna till helgen.

Hammarbys Stefan ”X:et” Eriksson svarade som vanligt för en stabil arbetsinsats och trivdes gott inför de dryga 3 000 åskådarna i Arena Vänersborg.

- Det är kul att spela inför så mycket publik och försöka bjuda på en bra bandy, sa han.

På gott humör var också Norges förbundskapten, Espen Tho, trots att det blev tvåsiffrigt till slut.

- Resultatet är inte så viktigt. Vi ville skapa förutsättningar inför helgen genom att hitta ett spel som fungerar, sa Espen. 

Skribent: Per Carlberg
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg