Hoppa till sidans innehåll

Herr-VM: B-gruppen till Trollhättan

10 MAJ 2016 12:29
På fredagen den 6 maj beslutade Svenska Bandyförbundet att Gripen Trollhättan BK ska arrangera B-gruppens matcher i Bandy-VM. Turneringen kommer att spelas mellan den 25 och 28 januari 2017 i Trollhättan.
  • Skapad: 10 MAJ 2016 12:29

De tio deltagande länderna är Mongoliet, Japan, Ungern, Tjeckien, Kina, Estland, Lettland, Ukraina, Holland och Somalia. Eventuellt kommer också Kanada att deltaga. Lagen kommer att seedas i två grupper.

– Det kommer bli många matcher med bandy från tidig morgon till sen kväll. Det kommer sätta Trollhättans stad på kartan som bandystad, säger Gripens ordförande Stellan Edström som också fungerar som VM-general.

Det var för en och en halv månad sedan som Gripen Trollhättan BK fick en förfrågan om att lämna in ett anbud om att få arrangera B-gruppen i Bandy-VM.

– Som arrangör ska klubben ansvara för bland annat matcherna, träningarna, boende, mat, hämta och lämna trupperna på flygplatsen, interna transporter, sjukvård, säkerhet och bankett. Så det krävs en stor organisation, säger Stellan Edström
Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson är mycket nöjd med att det nu är klart var B-VM kommer att spelas.
– Vi är väldigt glada att kunna genomföra detta tillsammans med Trollhättan och Gripen. Vi vet att de har stor kompetens och ett härligt engagemang i föreningen, Att genomföra ett bra B-VM i Sverige är dessutom viktigt för bandyn i stort, säger Stil Bertilsson.
Det finns flera skäl till att Gripen Trollhättan BK vill arrangera B-gruppen i Bandy-VM, menar Stellan Edström.
– Vi har som målsättning att Gripen ska bli en tydlig och respekterad del av bandy-Sverige. Ett sätt är att ställa upp och arrangera internationella turneringar. Vi har skaffat oss god erfarenhet av det då vi arrangerade P19-VM förra säsongen. Erfarenhetsmässigt vet vi också att det här svetsar samman föreningen samt ger Trollhättans bandypublik en bra och intressant bandyupplevelse, avslutar han.

 

Skribent: Johann Bernövall
E-post: This is a mailto link
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg