Hoppa till sidans innehåll

Franco: Viktigt att få testa VM-banan

27 SEP 2011 11:49
Den 20 oktober beger sig det svenska herrlandslaget till Almaty i Kazakstan. På programmet står två landskamper mot Ryssland på VM-arenan Medeobanan.
- Det är viktigt att få känna på att spela på hög höjd. Det kommer att bli lättare mentalt när vi kommer dit inför VM, säger förbundskaptenen Franco Bergman.
  • Skapad: 27 SEP 2011 11:49

Bandy-VM kommer att avgöras på Medeo-banan i utkanten av staden Almaty i Kazakstan 28 januari – 5 februari. Men redan i oktober beger sig det svenska bandylandslaget till VM-arenan, som är belägen på 1691 meters höjd.  

- Att VM spelas på hög höjd gör att vi väljer att åka dit i oktober trots det tighta schemat med World Cup helgen innan och elitseriepremiären helgen efter. Ingen i laget har spelat på hög höjd. Vi har pratat om det, men det är viktigt att vi får känna på det, menar Franco.
  
På Medeobanan kommer Mayors Cup att avgöras genom att Sverige och Ryssland möts i en dubbellandskamp, 21 och 22 oktober.  

- Idén uppkom när vi tillsammans med Ryssland diskuterade hur det är att spela bandy på hög höjd. Nu har FIB-presidenten Boris Skrynnik och Kazakstan möjliggjort att vi kan spela landskamper på Medeobanan i oktober och det är en fin gest, säger Arne Anderstedt, ordförande i Svenska Bandyförbundets landslagskommitté. 
  
Läs också:  

Följ med på ett bandyäventyr i vinter >>  

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg