Hoppa till sidans innehåll

Franco: Så ska vi bli bäst igen

06 MAJ 2011 13:07
Det svenska herrlandslaget kommer att ledas av Franco Bergman i ytterligare två år. Målsättningen är glasklar.
- Vi vill bli nummer ett igen och det är en tuff utmaning, säger Franco.
  • Skapad: 06 MAJ 2011 13:07

Franco har i dagarna signerat ett nytt tvåårsavtal som förbundskapten. Kommande säsong väntar en svår uppgift för hans landslag då VM spelas på hög höjd i Alma-Ata, Kazakstan.
- Vi vill vinna tillbaka VM-guldet och det är en kittlande utmaning att bli bättre än Ryssland och Finland. Ryssland har aldrig satsat hårdare än de gjorde i vintras. De jobbade en hel del med mental träning och hade dessutom ett antal veckor på sig att träna och prata ihop sig, berättar Franco som vet att förutsättningarna finns för att bli bäst igen.
- Vi har fantastiskt många bra spelare i Sverige och det gäller att laget utnyttjar varje spelare till max för att vi ska vinna, säger Franco.

Omställningsspelet en nyckel
Den senaste VM-turneringen i Kazan slutade med ett brons för svensk del. Franco vet vad som behöver göras för att återta den internationella bandytronen.
- Vi ska bli ännu bättre på att läsa våra motståndare. Vi ska se till att ha verktyg för att kunna handskas med deras sätt att spela. Vi kommer jobba med att bli bättre i omställningsspelet. I dagens bandy är alla så skickliga på skridskorna och hinner täta till isytorna som finns. Detta gör att backarna blir viktigare och viktigare i det offensiva spelet, då de ofta hamnar i omställningssituationer, menar Franco.

I Kazan spelades världsmästerskapet i snöstorm och kraftig kyla och Sverige hade svårt att få hål på sina motståndare.
- Utifrån förutsättningarna gjorde Ryssland det väldigt bra. De backade hem, spelade destruktivt och tog tillvara på de chanser som dök upp och utnyttjade de fasta situationerna bra, menar Franco.

Kan utnyttja GPS-studien
För att skapa bästa möjliga förutsättningar inför kommande två säsonger tror Franco att man kan dra nytta av den GPS-studie som gjorts i svensk bandy under vintern.
- Vi kan träna ännu mer på saker utifrån spelarnas positioner på isen. Vi kan då förbereda oss på bästa sätt och vara bäst när det gäller, säger Franco.

Läs också:

GPS: Tekniken som ska skapa framtidens superspelare >> 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg