Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Förbundskaptensbyte i herrlandslaget

27 APR 2015 14:54
Efter två år går herrlandslagets förbundskapten Jonas Claesson och Svenska Bandyförbundet skilda vägar.
  • Skapad: 27 APR 2015 14:54

Jonas tillträdde som förbundskapten i mars 2013 och ledde Sveriges herrar under två VM-turneringar, Irkutsk 2014 och Chabarovsk 2015. Båda turneringarna slutade med knappa finalförluster mot Ryssland. 

- Det har varit två av mina roligaste år inom bandyn och jag har fått blodad tand efter några års frånvaro från sporten. Jag hoppas kunna bidra på ett eller annat sätt för svensk bandy även i framtiden, säger Jonas Claesson. 
   
Arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten pågår. 

- Svensk bandy och Bandyförbundet står inför att prioritera resurser annorlunda, en av flera delar i denna förändring är tjänsteomfattningen i förbundskaptensrollen. Förbundet har inte längre möjlighet att ha en heltidsanställd förbundskapten. Vår landslagsbandy har utvecklats i en positiv riktning under Jonas Claessons ledning. Ett arbete som kännetecknats av stort engagemang och framåtblickande där spelartruppen fått maximal uppbackning. Från förbundet vill vi tacka Jonas för hans insatser och stora engagemang samtidigt som vi önskar honom lycka till i kommande uppdrag, säger landslagskommitténs ordförande Per-Anders Gustafsson i en kommentar. 

Skribent: Marcus Norman/Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg