Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dan "Kiwii" Walcott Andreas Bergwall flankeras av Jesper Eriksson och Per Hellmyrs inför torsdagens träningspass i Göransson Arena.

Bergwall inför sitt 18:e VM: "Kroppen känns fräschare än för tio år sen"

26 JAN 2017 19:08
Herrlandslaget är på plats i Sandviken och har inlett sin uppladdning inför söndagens VM-premiär.
  • Skapad: 26 JAN 2017 19:08

Sveriges 42-årige målvaktsveteran, Andreas Bergwall, är med sina 17 VM-turneringar och totalt 189 A-landskamper Sveriges överlägset meste landslagsman. Vid lunchtid på torsdagen samlades Andreas och den svenska truppen i Sandviken för att börja VM-uppladdningen. 

- Det är fortfarande jättekul att samlas med de allra bästa i världen och tävla mot de bästa, säger Andreas, som enligt förbundskaptenen Svenne Olsson fortfarande håller världsklass.
- Andreas presterar fortfarande på sin allra högsta nivå och då ska han vara med i VM.

Målvaktsikonen landslagsdebuterade redan i januari 1996, då Sverige besegrade Ryssland med 6-5 på Zinkensdamm i Stockholm. I drygt 20 år har han tillhört världseliten och känner sig fortfarande pigg.

- Kroppen känns fräschare än för tio år sen. Jag har faktiskt mindre ont i kroppen idag. Det kan bero på att jag funderar mer på vad min kropp behöver under försäsongen och så vidare. Det kan hända att jag tränade sämre förr.

På söndag inleder Sverige VM i Sandviken med att möta Finland i Göransson Arena. Blågults senaste VM-guld kom i Almaty 2012, därefter har Ryssland vunnit fyra raka mästerskap. 

- Förutsättningarna finns för att vinna i år, vi har en väldigt bra trupp. Men vi måste spela på högsta nivå för att vinna, gör vi inte det blir det inget guld.

  
TILL VM-HEMSIDAN >>   

TILL SVERIGES VM-TRUPP >>   

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg