Hoppa till sidans innehåll

Tre svenskar i VM-final

30 JAN 2011 09:32
Sverige missade VM-finalen i Kazan, men trots det kommer tre svenskar att finnas på isen i finalen mellan Ryssland och Finland. Patrik Jonsson, Peter Öhrlund och Thomas Ljung kommer nämligen att döma matchen.
  • Skapad: 30 JAN 2011 09:32

- Självklart finns det nervositet, men det finns inför alla uppdrag. Den starkaste känslan inför matchen är ändå en mycket stor inspiration och glädje. En VM-final i Ryssland kan känslomässigt jämställas med en SM-final, allrahelst som den går i Ryssland med Ryssland som en av parterna, säger huvuddomaren Peter Öhrlund.

Första svenska finaldomarna på 21 år
Senast ett svenskt domarteam fick döma en VM-final var i Moskva 1989. Då dömde Olle Modin, Göran Thunman och Håkan Sjösten finalen mellan Sovjetunionen och Finland i Moskva. Håkan dömer fortfarande bandy på elitnivå och tror att de svenska domarna kommer att klara finalpressen i Kazan.

- Peter har dömt ett par SM-finaler och då är pressen ännu större. De här domarna är så pass duktiga och vana att döma elitseriebandy att det inte ska vara några problem. Deras enda motståndare är att de kan förstora upp matchen, säger Håkan Sjösten.


Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg