Hoppa till sidans innehåll

Andreas ensam om landskampsrekordet

23 JAN 2011 21:06
Sedan början av december har bröderna Andreas och Marcus Bergwall delat rekordet på 140 A-landskamper. Efter söndagens VM-premiär mot Finland är Andreas ensam i topp med sina 141 landskamper.
  • Skapad: 23 JAN 2011 21:06

Andreas debuterade i A-landslaget mot Ryssland på Zinkensdamm i januari 1996. Det blev seger med 6-5 och därefter har han alltså hunnit med att spela ytterligare 140 landskamper.
- Det är några stycken. Men det är fortfarande lika kul att åka iväg och träffa grabbarna i landslaget. Att få spela med och mot de bästa i världen är få förunnat, säger Andreas till svenskbandy.se. 

Inga drömförutsättningar i Kazan
Söndagens VM-premiär mot Finland i Kazan blev en tuff match för Andreas.
- Jag ska erkänna att det var rätt kallt i första halvleken med vinden i ansiktet. Det var inga drömförutsättningar att spela bandy. Vinden, 20 minusgrader och en is som inte var direkt toppenbra gjorde det svårspelat.

Känner sig inte äldst
I 15 år har 36-årige Andreas vaktat det svenska målet och blir, sedan storebror Marcus tackat för sig i landslaget, numera påmind om att han är äldst i truppen vid landslagssamlingarna.
- Men jag känner mig inte solklart äldst i gänget, kommenterar Andreas och fortsätter. 
- Det är kul att se spelarna som hela tiden kommer underifrån. De är så jäkla bra.  

Hoppas att någon tar ett kliv
Andreas har fem VM-guld och elva VM-turneringar på meritlistan inför mästerskapet i Kazan. Vem som ska ta över hans plats i landslaget framöver har han dock inget svar på.
- Jag tycker det finns många yngre målvakter som är bra, men de ligger ungefär på samma nivå. Jag hoppas att någon av dessa tar ett kliv i utvecklingen, men just nu känns det inte som det finns någon given, säger Andreas.

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg