Hoppa till sidans innehåll

Smakstart på VM i Varkaus för F17-landslaget

28 FEB 2019 16:10
Det blev en drömstart på VM-turneringen i Varkaus för det svenska F17-landslaget under torsdagen då Ryssland besegrades med 3-1 (1-0).
  • Skapad: 28 FEB 2019 16:10

De svenska flickorna inledde VM turneringen på bästa sätt genom att besegra Ryssland med 3-1 efter 1-0 i halvtid. Matchen genomfördes i hård blåst i planens längdriktning där Sverige i första halvlek spelade mot vinden. Sverige tog initiativet i matchen utan att direkt kunna vaska fram någon målchans däremot så var bollinnehavet stort mot ett mycket lågt försvarande Ryssland. När Tilda Ström gjorde 1-0 för Sverige var de flesta övertygade om att fler mål skulle följa. Målet tillkom efter en passning från Anni Bäckman (Spånga Bromsten) där Tilda Ström (Villa Lidköping) tog sig igenom och avslutade med att tunnla liberon i det ryska laget, en mycket teknisk fin prestation.

Ryskorna vaknade till liv efter Sveriges ledning och skapade några halvchanser strax innan pausvilan. Direkt efter paus kom Sverige upp i några riktigt bra lägen som tyvärr avslutades med skott utanför eller som den ryska målvakten kunde rädda. I en kontring efter en felpassning på mitten kunde Mila Pavlovetc bryta och starta ett anfall som hon på egen hand avslutade helt fri med Sofie Millqvist (Villa Lidköping) i det svenska målet. Matchen gick därefter in i ett läge där Sverige allt mer tog över bollinnehavet och skapade flera chanser utan att lyckas sätta pricken över i:et. När Ellen Nilsson (Kareby/Surte) i en soloprestation med ett backhandslyft satte bollen över den ryska målvakten släppte pressen på de svenska tjejerna och fler målchanser skapades. När så Moa Friman elegant bröt igenom det ryska mittfältet  och frispelade Tilda Ström som fri med den ryska målvakten inte gjorde något misstag utan satte 3-1 till Sverige vilket blev slutresultatet.

Bäst på plan var Moa Friman (Kareby/Surte) som glänste med underbar skridskoåkning och härliga dragningar. Andra svenska spelare som utmärkte sig var Klara Volmerson (Skirö), Tuva Alsén (Uppsala BOIS), och målskyttarna Ellen Nilsson och Tilda Ström.

F17-landslagets målskyttar mot Ryssland
På bilden: Sveriges målskyttar Moa Friman, Ellen Nilsson, Tilda Ström.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: This is a mailto link
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg