Hoppa till sidans innehåll

GULDEXTRA: F17-landslaget vann dramatisk final

02 MAR 2019 13:42
Det bjöds på en dramatisk VM-final i Varkaus under lördagen mellan Sverige och Ryssland och först efter sudden death kunde svenskorna få jubla.
  • Skapad: 02 MAR 2019 13:42

Matchen inleddes i hyggliga förhållande men dock med ett kraftigt ökande snöfall. Sverige startade darrigt där känslan av stundens allvar gjorde sig påmind. Sveriges ledning tillkom efter att Tova Grönoset frispelat Ellen Nilsson som ensam med målvakten inte gjorde något misstag. Det ymniga snöfallet gjorde planen mindre och mindre spelbar vilket de ryska flickorna syntes behärska något bättre än de svenska, då deras lyft var mer distinkta dock utan att skapa några direkta farligheter för den svenska målvakten Sofie Millqvist.

Efter pausvilan dröjde det endast någon minut in i  halvleken innan planen åter skulle vara svårspelad. Ryssland kvitterade tidigt i andra halvlek på en retur efter frislag. Matchen fortsatte sedan i det ställningskrig den så här långt varit. Sverige hade i slutfasen av halvleken några bra tillfällen att avgöra matchen bl.a. ett skott i stolpen men snötäcket på planen ställde till det i avgörande läge.

Efter 2 x 35 minuter var matchen fortfarande oavgjord och sudden death på max 2 x 10 minuter skulle genomföras. Sverige fick fortsätta med vinden i ryggen och lyckades redan i den tredje förlängningsminuten avgöra med ett lågt placerat skott, målskytt och stor matchhjälte denna gång blev Tilda Ström.

Sett över hela turneringen var Sverige det klart bästa laget med endast 4 insläppta mål, dock blev finalen en rysare då ryskorna kom att utnyttja sin fysik i spelet som bjöd på fler närkamper än tidigare matcher. 

Per-Anders Gustafsson, team manager. 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: This is a mailto link
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg