Hoppa till sidans innehåll

Stabil svensk seger mot Norge i F17-VM

28 FEB 2019 21:27
I dagens andra match slog Sverige Norge med 5-1 efter 2-1 i halvtid.
  • Skapad: 28 FEB 2019 21:27

Matchen spelades under nya yttre förhållanden jämfört med förmiddagens match då temperaturen nu krupit ner en bit under nollstrecket.

Sverige tog i den 13:e minuten ledningen genom Tova Grönoset (Grycksbo/Sandviken) efter det att hon själv brutit en norsk passning och startat en uppåkning där hon i vänsterinnerposition avslutade med ett skott. Redan i den 17:e matchminuten var det så dags för 2-0 genom Moa Friman (Kareby/Surte) framspelad av Alva Jansson (Uppsala BOIS). Norge skulle dock i den 26:e minuten på ett frislag från långt håll reducera.

Sverige spelade med vinden i ryggen under andra halvlek och tillät då Norge att bara skapa en rejäl farlighet och det var på en frislagsretur. I den 11:e minuten kom så 3-1 efter ett norskt felpass som Annie Hattinger (Sunvära) snappade upp och på egen hand avslutade. Sverige ägde därefter bollen och kunde redan i den 18:e minuten dryga ut ledningen till 4-1 på ett snyggt diagonalt lyft där Hanna Frick (Uppsala BOIS) tog ner bollen och säkert satte den i mål. Innan matchen var över hade Sverige också gjort 5-1 genom Moa Friman som på egen hand knyckte bollen från stillastående norskor.

Totalt sett gör Sverige en stabil insats med ett försvarsspel som inte släpper till så många chanser för motståndarna, dock skall nämnas att Sveriges målvakt i denna match Ida Blickander (Skirö) gjorde två kvalificerade räddningar i matchens inledning.

Sverige möte nu Finland i en direkt avgörande match om gruppsegern, Finland slog Norge med 4-2 och Ryssland med 4-3. Ett Finland som har några riktigt bra skridskoåkare i sitt lag och som alltid när det gäller Finska lag har en härlig Sisu. Även morgondagens andra match mellan Norge och Ryssland är avgörande för placeringen 3 eller 4. I morgon vet vi vem som Sverige möter i semifinal, tipset idag blir Norge.

Per-Anders Gustafsson, team manager.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg