Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

västkustduo leder flicklandslaget


Annika Lundberg kommer att ta över ansvarat som förbundskapten för Sveriges F17- och F19-landslag i bandy efter Anna-Karin Wängman. Hon kommer att ha Michael Bratt som biträdande förbundskapten.
- Det här känns otroligt roligt och inspirerande. Vi ska försöka att ha ett första läger någon gång i december, säger Annika, som redan nu planerar att åka runt i Sverige under vintern för att titta på potentiella landslagsspelare.

Även Michael känner sig inspirerad inför sitt uppdrag som biträdande förbundskapten.
- Det känns som en riktigt stor utmaning och en bekräftelse på att man gjort något bra, säger Michael och berättar att han och Annika redan har jobbat ihop som ledare. Förra säsongen ledde duon ett F15-elitläger i Kungälv.

F19-landslagets uppdrag under vintern blir att spela matcher mot damlandslaget och presslaget. För F17-landslaget väntar antingen ett VM eller ett NM.


Om Annika Lundberg
Annika är bandyforstrad i Kareby IS och har bland annat deltagit i tre raka SM-finaler för klubbens damlag i slutet av 90-talet. Hon har tränat ett antal flicklag i Kareby samt varit ledare för Göteborg/Hallands RM-lag och varit ansvarig för F15-elitläger under många säsonger.

Om Michael Bratt
Michael har en lång idrottslärarbakgrund. Han har varit aktiv ledare i Mölndal Bandy de senaste 12 säsongerna. Där har han haft hand om allt från klubbens bandyskola till P19-lag. I vinter kommer han att var assisterande tränare för Mölndals division 1-lag parallellt med sitt förbundskaptensuppdrag. Michael har även en gedigen fotbollsbakgrund.

Foto: Martin Henriksson

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg