Hoppa till sidans innehåll

Nordisk turnering


Det svenska F17-landslaget tog fyra segrar på fyra försök i den nordiska turneringen i Grängesberg under vecka 7. Inledningsvis var svenskorna lite nervösa, men efterhand lossnade det mer och mer för de blågula.
- Under turneringens sista dag ägde vi verkligen matcherna, menar F17-landslagets förbundskapten Anna-Karin Wängman. Vi hade som mål att vinna matcherna och leverera bra bandy, det tycker jag att vi lyckades med.

Alla har bidragit
Det svenska F17-landslaget består till stora delar av spelare som till vardags huserar i damallsvenskan. De visade upp ett behärskat spel och Anna-Karin tycker att alla i truppen har bidragit på ett bra sätt. Hon vill plussa lite extra för Evelina Johansson som, trots att hon är ett år yngre än de övriga, gjorde tio mål och visade upp en otrolig styrka.
- Henne kommer vi att få se mycket av i framtiden, spår Anna-Karin och berättar att landslagets lagkapten, Henny Yngvesson, sammanfattade turneringen på ett bra sätt när hon efter den sista matchen skrek: Ett fyrfaldigt leve för världens bästa nordiska mästare.

Viktigt för dambandyns utveckling
Den nyss avslutade landslagsturneringen var den första på flicksidan någonsin. De involverade ländernas ledare är överens om att ett fortsatt landslagsutbyte på flicksidan är otroligt viktigt för dambandyns utveckling.
- För att våra tjejer ska lära sig och träna upp sig innan det är dags att ta steget till damlandslaget är det här otroligt viktigt, menar Anna-Karin och fortsätter, ett framtida VM för F17 vore optimalt och ett otroligt lyft för flickbandyn.
- För våra spelare är det extra viktigt att få träffas och spela 11-mannabandy. I vanliga fall spelar vi bara 7-mannabandy, berättar den norske ledaren Peder Schjoldager, som tyckte att arrangemanget i Grängesberg var väldigt bra.

Text och foto: Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg