Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

Malin Andersson går in som ny team manager för F17

20 MAJ 2021 08:00
Malin Andersson, meriterad elitspelare i bandy, landslagsspelare och VM-medaljör, har utsetts till ny team manager för F17-truppen och kommer nu att ingå i ledarstaben kring förbundskaptenerna Lisa Ahlander och Linnea Thored Bergkvist.
  • Skapad: 20 MAJ 2021 08:00

Som team manager för F17 kommer Malin Andersson att jobba med de praktiska bitarna kring truppen men också stötta förbundskaptenerna kring den sportsliga delen.

– Det ska bli jättekul att få vara en del i detta, säger Malin Andersson som inte längre själv är aktiv spelare. Det blir tomt att bara sluta med något som har varit en så stor del av ens liv. Jag uppskattar verkligen att få vara en del i teamet och att få hjälpa till att vägleda tjejerna i truppen, fortsätter Malin Andersson.

Malin Andersson har spelat bandy på elitnivå sedan hon var 15 år och representerat Sandviken AIK och Skutskär. Hon har spelat fyra VM där det blivit guld i samtliga. Utöver det har hon också två SM guld, ett med Sandviken AIK och ett med Skutskär, och tre SM silver.

– Det jag kommer att bidra med är bland annat just min erfarenhet. Jag kommer att kunna prata med tjejerna om vad de står inför och delge mina erfarenheter och upplevelser. Och naturligtvis tips och trix hur man förbereder sig inför ett mästerskap. Det ser jag fram emot, fortsätter Malin Andersson.

Efter att ha presenterats och introducerats för truppen väntar planering med ledarstaben.
Ett arbete förbundskapten Lisa Ahlander ser fram emot tillsammans med den nya team mangern.

– Förutom den uppenbara fördelen att vi nu blir tre istället för två så kommer Malins närvaro i teamet att underlätta mycket i de administrativa delarna, som kommer vara ett av hennes främsta ansvarsområden. Det i sin tur, gör att jag och Linnéa kan fokusera på vår uppgift som förbundskaptener fullt ut, säger Lisa Ahlander.

Att få in en person som Malin Andersson i staben, med gedigen bandykunskap och erfarenhet, ser Lisa Ahlander som ett stort lyft både för ledarstaben men framförallt i det gemensamma arbetet med spelarnas utveckling.

– Förutom hennes bandyerfarenhet kommer Malin att bidra med sitt sätt att tänka innovativt, sin analytiska förmåga och sin ledarskapsfilosofi. Utöver det får vi in en av Sveriges bästa bandyspelare som förstärker den seriösa och professionella satsning som vi vill statuera vårt landslag med. Jag och Linnéa är otroligt tacksamma och ser mycket fram emot att fortsätta vårt arbete tillsammans med Malin framåt, avslutar Lisa Ahlander.

Skribent: Therése Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg