Hoppa till sidans innehåll

storseger för damlandslaget


I den sista matchen i den interna damturneringen på Backavallen i Katrineholm möttes Damlandslaget och Presslandslaget. Redan efter tolv minuter ledde Damlandslaget med 4-0 och matchen var mer eller mindre avgjord. När 90 minuter hade spelats stod det 14-1 på resultattavlan.

"Min roligaste match"
Att skyttedrottningen Johanna Pettersson svarade för fyra av Damlandslagets mål är inget ovanligt. Matchens andra fyramålsskytt, Lina Lindqvist, gör dock sin första säsong i A-landslagssammanhang och gjorde sina två första landskamper mot Ryssland i Edsbyn för drygt en månad sedan. Där svarade hon för tre mål i den andra landskampen, seger med 8-2. I söndagens match mot Presslandslaget trivdes Lina på banan och svarade alltså för fyra mål.
- Det här var den roligaste matchen jag spelat. Isen var bra, vi spelade bra och jag kände mig avslappnad och vågade ta för mig, säger Lina Lindqvist och berättar att det först var lite nervöst att komma till Damlandslagssamlingarna.
- Först var det nervöst att spela med sina idoler, men det blir bättre för varje samling. Nu är det riktigt kul och jag lär mig väldigt mycket, säger hon.

Damlandslaget - Presslandslaget 14-1(8-1)
Mål för Damlandslaget: Johanna Pettersson 4, Lina Lindqvist 4, Kristina Sigfridsson 2, Mikaela Hasselgren 2, Camilla Johansson, Anna Jepson
Mål för Presslandslaget: Lovisa Elovsson

Text och foto: Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg