Hoppa till sidans innehåll

gladbandy på Hedvallen


I Sveriges avslutande gruppspelsmatch i dam-VM bjöd man publiken på bandygodis i form av fina mål och snygga dragningar. 8-0 stod det på resultattavlan när domaren blåste i pipan för sista gången denna kväll. Sverige gjorde fem av målen i den första halvleken och tre tillkom i den andra i en match som hemmanationen dominerade från start.
- Vi sa att vi skulle punktera matchen tidigt och därefter spela smart, berättar Sandra Carlsson, defensiv mittfältare i det svenska landslaget. Vi lät bollen göra jobbet och spelade av matchen på ett bra sätt.

Laddar upp för finalen
Skyttedrottningen Johanna Pettersson, totalt 17 mål i VM, gjorde två mål i matchen. Håller hennes och lagkamraternas skarpskytte i sig kan det bli en målrik final på Tunets IP. Klockan 14.00 är det avslag mellan Sverige och Ryssland.
- Det känns riktigt skönt att vi är framme i final. Nu är det bara att börja ladda inför den, säger Sandra innan hon får glädja ett gäng unga autografjägare efter matchen.

Sandra Carlsson, tillvardags i Västerstrands AIK, gör sin andra VM-turnering. 

 

 


 

 

 

 

 

Målskyttar: Johanna Pettersson 2, Mikaela Hasselgren 2, Anna Jepson, Elin Sandgren, Kristina Sigfridsson, Emma Kronberg.Text och foto: Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg