Hoppa till sidans innehåll

Platser i VM-truppen att spela om


I mitten av januari tar damlandslagets förbundskaptener Roger Jakobsson och Tina Helgman ut truppen på 16 spelare som ska försvara VM-guldet från Budapest.
- Omgångarna i damallsvenskan fram till uttagningen är nu väldigt intressanta och viktiga för tjejerna, det gäller att kriga och leverera, menar Roger. Det står platser i VM-truppen på spel.

Under den gångna helgens testmatcher för damlandslaget, presslaget och F19-landslaget var det flera spelare som imponerade på Roger.
- Det var många spelare i de andra lagen som visade framfötterna. Hanna Dahlström, Anna Widing, Johanna Karlsson, Johanna Gustafsson och Kicki Sigfridsson gjorde alla goda insatser. Dessutom imponerade Malin Lundh i målet och junioren Emma Forsberg var duktig, berättar han.

Roger tyckte att samlingen i Ale-Surtes bandyhus var ett bra avstamp inför det som komma skall. Organisationen kring lägret var bra och isen i den nyinvigda hallen var riktigt fin. Han var också nöjd med spelet som damlandslaget presterade.
- Att vi vann stort berodde inte på att motståndet var dåligt, vi var helt enkelt bra, säger han. Sen var tjejerna otroligt revanschsugna efter fjolårets förlust mot F19-landslaget.

Dam-VM spelas i Dalarna i februari.

/Erik Jonsson, Svenska Bandyförbundet

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg