Hoppa till sidans innehåll

Damlandslagets träningstrupp uttagen


Förbundskapten Roger Jakobsson har tagit ut truppen till damlandslagets första träningsläger. Den 7-9 oktober samlas truppen i Edsbyn för att ta sats mot säsongens utmaningar. Utöver tre isträningar kommer lägret att innehålla en träningsmatch mot Edsbyns bandygymnasium och en del taktik och teori.

- Syftet med lägret är att sätta upp mål inför säsongen, utbilda de nya tjejerna i truppen och ge dem möjlighet att växa in i landslaget, berättar Roger. Självklart kommer vi också se till att ha kul tillsammans, tillägger han.

I truppen på 22 spelare ingår sju debutanter i A-landslagssammanhang. Camilla Johansson, Sunvära, Caijsa Stålheim, Västerstrand, Josefin Gustafsson, Tranås och Malin Lundh, Edsbyn gör sin första samling med damlandslaget. Nässjö-trion Matilda Johansson, Hanna Dahlström och Lina Lindqvst är också nya i dessa sammanhang.
- Vi har många starka och rutinerade kort kvar i truppen, men det är många unga och hungriga tjejer som vill vara med och slåss om en plats i VM på hemmaplan i februari. Det här är ett bra tillfälle att ge de här unga tjejerna en chans att visa vad de går för, menar Roger.

Truppen i sin helhet

Målvakter: Petra Lindefors, Västerstrands AIK, Malin Lundh, Edsbyns IF, Linda Odén, Sandvikens AIK

Utespelare: Åsa Boström, Sandra Carlsson, Emma Kronberg, Johanna Gustafsson, Caijsa Stålheim och Elin Sandgren alla Västerstrands AIK, Camilla Johansson, Kareby IS, Josefin Gustafsson, Tranås BoIS, Mikaela Hasselgren, Anna Klingborg, Anna Jepson och Frida Erlandsson alla AIK, Anna Widing, Johanna Pettersson och Sofia Rådman alla Sandvikens AIK, Kristina Sigfridsson, Matilda Johansson, Hanna Dahlström och Lina Lindqvist alla IFK Nässjö.

/Erik Jonsson, Svenska Bandyförbundet

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg