Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

SÄSONGEN 2007/08


Herrlandslaget och P15-landsleget föll mot Ryssland i sina VM-finaler. P19-landslaget missade finalen i Söderhamn på ett snöpligt sätt. Nu stod det sista hoppet om ett svenskt VM-guld 2008 till damlandslaget, som infriade de höga förväntningarna. Sex raka segrar i gruppspelet med en målskillnad på 51-1 följdes upp av en finalseger med 5-2 mot Ryssland. Bakom siffrorna döljer sig dock stor dramatik och det var först tio minuter innan slutsignalen som Sverige fick in det viktiga 3-1-målet.

Darrig första halvlek
Sverige fick en kanonstart på matchen, skyttedrottningen Johanna Pettersson gjorde 1-0 redan i den andra matchminuten framspelad av Elin Sandgren. Ryskorna kvitterade bara fem minuter senare och tog därefter över matchen. De skapade ett antal vassa chanser, Linda Odén i det svenska målet fick jobba hårt och räddade bland annat en straff. Något ologiskt var det ändå Sverige som gjorde 2-1 genom Emma Kronberg och det blev också halvtidsresultatet.
- Vi ska vara glada att vi hade 2-1 i paus. Det var riktigt darrigt från våran sida och Linda räddade kvar oss i matchen med sitt fina spel, menar förbundskaptenen Roger Jakobsson.

Viktigt 3-1-mål
Den andra halvleken var till en början händelsefattig, men i den 68:e matchminuten fick Johanna Pettersson chansen att på straff utöka ledningen. Hon sköt dock utanför. Ledningsmålet skulle komma drygt tio minuter senare när Anna Lundin hittade Anna Jepson med en klockren passning. Då kändes matchen mer eller mindre avgjord. Johanna Pettersson gjorde därefter två mål till och ryskorna hann reducera en gång innan matchen var slut.
- Det här känns otroligt kul, det är såna här jämna matcher man vill spela, säger Linda Odén. Hon och målvaktskollegan Petra Lindefors har inte satts på några hårdare prov under gruppspelet, men i finalen fick Linda briljera. Nu är det bankett och lite fest som gäller, det ska bli kul att få umgås lite med de andra lagen.

Foto: Martin Henriksson

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg