Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

VM i bandy för damer spelas i Stockholm 2022 – historiskt som första inomhusmästerskap

13 APR 2021 08:26
Nu är det klart att VM i bandy för damer 2022 spelas i Sverige och
Stockholm. Mästerskapet blir historiskt som det första att spelas inomhus på en av världens bästa isar för bandy i nyanlagda Gubbängens skridsko- och bandyhall.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2021 11:22

VM i bandy för damer spelas 9 – 16 januari 2022 i Stockholm. Senast Sverige stod värd för ett VM för damer var 2008. Att turneringen spelas i Stockholm kommer ge bandyn en extra synlighet. Bandyn har ett starkt fäste i stockholmsregionen och vi hoppas på att många vill se och uppleva bandy på högsta nivå. Sverige är regerande världsmästare efter seger mot Ryssland i VM-finalen i Olso i Norge 2020. Vid VM i Norge deltog sammanlagt åtta nationer. Inbjudan om att delta i VM 2022 i Stockholm går ut till samtliga nationsförbund och svar om vilka länder som vill delta väntas omkring fyra månader innan turnerningen startar.

– Jag känner en stor stolthet i att välkomna damernas bandy-VM till Stockholm i mitten av januari 2022 och att vår nya anläggning Gubbängens skridsko- och bandyhall som invigdes förra året blir huvudarena för evenemanget, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Gubbängens skridsko- och bandyhall är en toppmodern inomhushall för bandy med en kapacitet på upp till 2000 åskådare. Isen i arenan är klassad som en av världens bästa och erbjuder de bästa förutsättningarna för både publik och spelare.

– Stockholm är ett av de större bandydistrikten inom svensk bandy. Genom evenemanget hoppas vi engagera våra föreningar och bandyspelare i distriktet och samtidigt inspirera fler att uppleva bandy i världsklass, säger Jan Bergkvist, ordförande för Bandyförbund distrikt Stockholm.

Stor räckvidd med direktsända matcher
Samtliga matcher kommer att streamas för att så många som möjligt ska kunna ta del av VM-turneringen, vilket är en viktig del i arbetet med att ge fler möjlighet att ta del av bandy.

– Dam-bandy, och även flick-bandyn, är just nu på stark frammarsch. Vi ser såklart med stor glädje på att allt fler unga vill prova på vår sport. Och att i det läget få möjlighet att visa upp bandy i världsklass på hemmaplan är naturligtvis fantastiskt, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Svenska Bandyförbundet hoppas att detta VM, som dessutom spelas i huvudstaden, verkligen ska nå ut och att folk både på läktarna och i tv-sofforna ska få njuta av teknisk, offensiv bandy av yttersta klass, avslutar Pär Gustafsson.

Det är Svenska Bandyförbundet, Federation of International Bandy och Bandyförbund distrikt
Stockholm som tillsammans med Stockholms stad arrangerar den 11:e upplagan av VM i bandy
för damer – Women’s Bandy World Championship 2022.

Läs mer på VM-turneringens officiella webb-plats www.bandystockholm2022.se

Läs hela pressmeddelandet här (pdf) >>

Skribent: Therese Eriksson
E-post: Adressen Gömd
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg