#nouse{ color:red; } Sexuella övergrepp inom idrotten - Svenska Bandyförbundet
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sexuella övergrepp inom idrotten

21 NOV 2011 10:36
Med anledning av den aktuella debatten kring sexuella övergrepp inom idrotten har RF tagit fram policy och handlingsplan för att motverka detta.
  • Skapad: 21 NOV 2011 10:36

Föreningar och SDF är välkomna att kontakta DF och SISU-distrikten för stöd. 

RF:s grundläggande hållning är att oavsett omfattning är varje fall ett fall för mycket. RF tror att en av det viktigaste åtgärderna för att motverka sexuella övergrepp är att prata om dem. Vi ska inte sopa frågan under mattan. Idrotten ska vara trygg att delta i.

 

- Policy och handlingsplan

RF har tagit fram en policy och vägledning mot sexuella övergrepp. Här finner du både ställningstagande mot sexuella övergrepp, kunskap om vad lagen säger och vägledning hur föreningen ska agera när den misstänker sexuella övergrepp inom föreningen. Policyn finner du här http://www.rf.se/ImageVault/Images/id_114/scope_128/ImageVaultHandler.aspx

 

- Föräldratelefonen

RF och Rädda Barnen kommer under 2011-2014 att samarbeta kring Föräldratelefonen, en telefon som ska fungera som bollplank för idrottsföräldrar. Telefonen är tänkt att ge idrottsföräldrar ett naturligt och tryggt bollplank utanför idrotten. Ett vuxenstöd som är expert på barns rättigheter och hur man som förälder kan agera i knepiga situationer. Syftet med telefonen och samarbetet är att förebygga diskriminering och kränkningar inom barn- och ungdomsidrotten. Tillsammans arbetar vi för att inga barn ska fara illa och att idrotten ska vara trygg att delta i.

Läs mer på http://www.rf.se/Vi-arbetar-med/Barn-och-ungdomsidrott/Foraldratelefonen/

  

- Utbildning och information

SISU Idrottsutbildarna arbetar med att ta fram stödmaterial som föreningar kan använda för att förebygga sexuella övergrepp och trakasserier.

 

- Forskning

RF för samtal med GIH om möjligheterna att ta fram kunskap om förekomsten av sexuella övergrepp inom idrotten. Ambitionen är att hitta ett samarbete under vintern i frågan.

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg