#nouse{ color:red; } Rekordstort intresse för Idrottslyftet - Svenska Bandyförbundet
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rekordstort intresse för Idrottslyftet

30 AUG 2011 08:13
Totalt har Svenska Bandyförbundets Idrottslyftsgrupp fått in 526 ansökningar från 78 olika föreningar inför säsongen. - Det är mycket glädjande att konstatera att det är rekordmånga ansökningar till årets fördelning av medel, säger Gunnar Thilén, sammankallande i Bandyförbundets Idrottslyftetgrupp.
  • Skapad: 30 AUG 2011 08:13

Totalt har Sveriges bandyföreningar sökt projektmedel för drygt 5,5 miljoner kronor. 

- Det är kul att vi lyckats nå föreningarna, men vi har tyvärr inte tillräckligt med pengar för att stötta alla projekt, berättar Gunnar.
 
Bandyförbundet har knappt 2,7 miljoner att fördela till föreningarna. 

- Det innebär att vi blir tvungna att göra en snäv prioritering, vilket betyder att vissa föreningar kommer att bli besvikna. Det är naturligtvis tråkigt att inte kunna tilldela alla ansökningar något medel. Vi tror dock att flera av dem som inte fått medel kan genomföra merparten av sina projekttankar genom annan finansiering. Flera kan genom ett upplägg tillsammans med SISU begränsa sina egna kostnadsinsatser avsevärt, säger Gunnar och fortsätter: 

- Klubbarna kommer att vägledas till detta genom information från våra regionkonsulenter. Några projekt kan också tvingas avvakta till ett senare tillfälle.

Idrottslyftet fortsätter
Riksidrottsförbundet har meddelat att medel till Idrottslyftet årligen kommer att tilldelas respektive specialförbund tillsvidare. 

- Det är något som ger hopp om att i kommande år kunna tilldela ännu fler föreningar medel efter bra projektansökningar, säger Gunnar och tillägger:  

- Informationen till respektive förening som lämnat in ansökningar pågår nu för fullt och likaså startar utbetalningarna med en början från 1 september. 
 

FAKTA, Bandyförbundets Idrottslyft 
Bandyförbundet har knappt 2,7 miljoner kronor att fördela.
526 ansökningar har inkommit från 78 föreningar.
398 av ansökningarna är knutna till s.k. paket motsvarande en summa av 2,2 milj. Resterande ansökningar är i kategorin ”fria projekt”.

Idrottslyftet, som startade 1 juli 2007, är en satsning på svensk barn- och ungdomsidrott. Regeringen har sedan starten årligen avsatt 500 miljoner kronor.

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg