- Det är kul att vi lyckats nå föreningarna, men vi har tyvärr inte tillräckligt med pengar för att stötta alla projekt, berättar Gunnar.
Bandyförbundet har knappt 2,7 miljoner att fördela till föreningarna.
- Det innebär att vi blir tvungna att göra en snäv prioritering, vilket betyder att vissa föreningar kommer att bli besvikna. Det är naturligtvis tråkigt att inte kunna tilldela alla ansökningar något medel. Vi tror dock att flera av dem som inte fått medel kan genomföra merparten av sina projekttankar genom annan finansiering. Flera kan genom ett upplägg tillsammans med SISU begränsa sina egna kostnadsinsatser avsevärt, säger Gunnar och fortsätter:
- Klubbarna kommer att vägledas till detta genom information från våra regionkonsulenter. Några projekt kan också tvingas avvakta till ett senare tillfälle.
Idrottslyftet fortsätter
Riksidrottsförbundet har meddelat att medel till Idrottslyftet årligen kommer att tilldelas respektive specialförbund tillsvidare.
- Det är något som ger hopp om att i kommande år kunna tilldela ännu fler föreningar medel efter bra projektansökningar, säger Gunnar och tillägger:
- Informationen till respektive förening som lämnat in ansökningar pågår nu för fullt och likaså startar utbetalningarna med en början från 1 september.
FAKTA, Bandyförbundets Idrottslyft
Bandyförbundet har knappt 2,7 miljoner kronor att fördela.
526 ansökningar har inkommit från 78 föreningar.
398 av ansökningarna är knutna till s.k. paket motsvarande en summa av 2,2 milj. Resterande ansökningar är i kategorin ”fria projekt”.
Idrottslyftet, som startade 1 juli 2007, är en satsning på svensk barn- och ungdomsidrott. Regeringen har sedan starten årligen avsatt 500 miljoner kronor.