#nouse{ color:red; } Rapport från styrelsens sjätte möte - Svenska Bandyförbundet
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsens sjätte möte

31 MAR 2015 10:55
Årets sjätte styrelsemöte hölls i samband med Bandyfinalerna, fredag den 13 mars 2015.
  • Skapad: 31 MAR 2015 10:55

Med anledning av SM-finalerna i bandy förlades mötet till Tele2 Arena.
   
Projektledaren Fanny Nikula från kansliet gav en omfattande rapport kring de stundande Bandyfinalerna. Dels ur styrelsens perspektiv med diverse hållpunkter, men även vad publiken på fredag, lördag och galakvällen förväntades uppleva. Samarbetet med Stockholm Globe Arenas (SGA) har löpt på väl och allt kändes väldigt bra förberett. En negativ nyhet var givetvis biljettförsäljningssiffran. Vid tidpunkten för mötet förväntades publiksiffran bli runt 15 000 jämfört med målet på åtminstone 20 000. Uppföljningsmöten med SGA är bokade under april, både för styrgrupp och operativ grupp.  
   
Med anledning av biljettförsäljningssiffran justerade Finansberedningen intäkterna för Bandyfinalen något. Ett antal besparingar kan även skönjas och summa summarum hamnar prognosen för helåret på ett överskott om cirka 250 TKR.
  
Marcus Norman presenterade ett första budgetförslag för verksamhetsåret 15/16, men hade även blickat framåt i spåkulan och gjort en fyraårsbudget av lite grövre snitt.
   
För det kommande arbetet med budgeten för 15/16 beslutades att inrätta tre stycken verksamhetskommittéer med tydlig koppling till distrikten. Utvecklings-, tävlings-, och domarkommitté. Resterande frågor, tidigare kommittéer, sorteras under råd eller projektgrupper för att kunna bli mer behovsstyrda.
   
Vidare diskuterades att stora investeringar krävs i Bandyfinalen under kommande år. Vi behöver skapa nya traditioner för att attrahera en ny kärnmålgrupp med Stockholmare, precis som Uppsalaborna och Kommunen lade ner ett stort jobb för att flytta snittet från 14 000 till 21 000. En stor grupp gick på bandy i Uppsala av skäl som inte var tillräckligt starka för att hålla traditionen vid liv 8 mil söderut. Bandyfinalen i Uppsala var ett av kommunens största event och ett kulturhistoriskt inslag och nu behövs krafttag för att Bandyfinalen ska bli ett modernt och uppskattat event även i på Södermalm och på Tele2 Arena.
   
Serieutredningens projektledare Anders Bergström berättade efter detta om arbetet och inte minst de diskussioner som fördes under torsdagskvällen då representanter för alla röstberättigade träffats. Vad som hänt sedan januari-turnén är främst att opinionen vänt något. De flesta allsvenska föreningar vill inte ha en rak allsvenska och elitserieföreningarna har inte längre något behov av att spela fler matcher. Argumentet mot en rak allsvenska är kostnadsskäl, varför arbetsgruppen tagit fram beräkningar på detta. Det blir en grannlaga uppgift att få till ett förslag som å ena sidan löser de utmaningar vi står inför, å andra sidan går igenom på årsmötet. 
   
Angående strategi och visionsarbetet så hade styrelsen läst in sig på det frågebatteri som distribuerats i förväg. Jesper Kärrbrink och Marcus Norman gavs i uppdrag att förfina materialet och låta det gå på bred remiss.
   
Mötet avslutades efter det att Karl-Erik Eckemark glädjande berättat att samtliga ”granskade” klubbar kommer att beviljas elitlicens för 15/16 innebärande att Gripen spelar i Elitserien nästa säsong.
   
Ulrika Prytz berättade om mycket lyckat utfall under Ungdomsfinalhelgen i Örebro. Publiken hade slutit upp vilket gav ett snitt om nästan 300 personer per match. Lagen är nöjda, spelarna är nöjda. I år var det premiär för live streaming vilket gav en topp på 4 400 tittare och ett snitt på strax under 3 000.
   
Vidare berättade Marcus om det stora positiva genomslaget rörande motionen till Riksidrottsmötet.  
   
Nästa möte hålls den 8 maj i Stockholm.

Skribent: Marcus Norman

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg