#nouse{ color:red; } Rapport från styrelsens andra möte - Svenska Bandyförbundet
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Gripen Trollhättans klubbchef Tomas Reinholdsson tillsammans med Stellan Edström, ordförande.

Rapport från styrelsens andra möte

20 NOV 2015 16:18
Med anledning av Gripen Trollhättans elitserieavancemang och hemmapremiär hölls säsongens andra styrelsemöte just i Trollhättan.
  • Skapad: 20 NOV 2015 16:18

Deltog gjorde samtliga ledamöter förutom Lasse Olofsson och Jesper Kärrbrink som anmält förhinder. Närvarade gjorde även Karl-Erik Eckemark, styrelsens ständige ledamot, och från kansliet deltog Marcus Norman och Fanny Nikula. Adjungerade Håkan Sjösten medverkade i mötet och från valberedningen Stellan Edström.
   
Efter en god lunch på Scandic Swania i sällskap med Gripens motståndare Kalix Bandy inleddes styrelsemötet med en längre information om Gripens resa mot Elitserien, med fokus på organisation och strategier. Ovan nämnda Stellan Edström, ordförande, och Tomas Reinholdsson, nygammal klubbchef i Gripen, höll en utmärkt presentation som följdes av flertalet frågor från styrelsen. Föreningen har arbetat fram en vision som bland annat syftar till att utveckla en sund ungdomsverksamhet, tydliga mål, en ny kanslibemanning men även ett nytt ekonomiskt styrsätt. Man har tagit ett helhetsgrepp om organisationen och tydliggjort att styrelsen endast arbetar med långsiktiga strategiska frågor och inte blandar sig i den operativa driften.
   
Efter Gripens föredragning följde ett antal rapporter av Norman, bland annat om ekonomi och bandyns stöd av Riksidrottsförbundet för 2016, två kanslirapporter från september och oktober samt ett par kommentarer om Bandyfinalen. En fråga som diskuterades kopplat till Bandyfinalen var iskvalitén på Tele2 Arena och på våra övriga isar runt om i Sverige. Publikupplevelsen utanför arenan, föreningsbiljetter och det kommunikativa konceptet diskuterades också.
   
Därefter tog Eckemark vid och berättade om den reseutjämningsutredning som just nu pågår, vilket är en het och komplicerad fråga. Glädjande lyftes Distrikt Nord som sparar 2 600 000:- genom ett gediget pusslande och samåkande. Styrelsen enades om att det kan vara värt att investera i att anställa personer i distrikten som arbetar som Bengt Sandström i Nord gör.
   
Nikula meddelade att det är över 40 personer som anmält sig till supporterresan till herr-VM i Ulyanovsk, vilket är rekord. Resan förlängs med ett dygn i Moskva på ditvägen.
   
Eckemark berättade om det positiva resultatet av ekonominämndens arbete. Färre och färre föreningar granskas vidare vilket tyder på en utveckling åt rätt håll i våra elitföreningar.
   
Bergström rapporterar från plankommittén att det finns tio anläggningar med lite verksamhet och stort upprustningsbehov. Klimatutveckling i förhållande till seriestart belystes, och det faktum att skillnaden mellan naturis och konstis var ett kalendermässigt glapp på 1,5 månad. Nu är skillnaden tre månader mellan inomhusis och konstis. Glädjande att Bollnäs, Söderhamn, Stockholm och Kungälv är relativt heta orter för hall och att det just nu finns tio hallprojekt totalt i landet.
   
Därefter berättade Sjösten om sin första tid som domarbas inom bandyn. Han meddelar att ett tjejteam matchas och utbildas för att kunna döma under dam-VM i Minneapolis i vinter. Sjösten lyfte också att det är av stor vikt att spelare, ledare och hemmaföreningar beter sig väl mot domarna, och efterlyser en manual för domarvärdarna på arenorna.
   
En ny krisplan och landslagspolicy föredrogs av Nikula som godkändes. Krisplanen och landslagspolicyn finns för övrigt under Dokumentbanken på svenskbandy.se.
   
Norman redogjorde sedan för det visionsarbete som just nu pågår. Ett antal potentiella prioriteringsområden för verksamheten har tagits fram ur den enkät som stora delar av våra föreningar, distrikt och övriga intressenter har fått svara på, och dessa områden kommer det att arbetas vidare med på Förbundet möter-turnén under januari månad. Styrelsen fick göra samma övning som kommer att göras då, vilket uppskattades.  
   
Norman presenterade delar av det material som samtliga instruktörer och rektorer på våra RIG/NIU tagit del av under hösten. En ny dimensioneringsperiod är i antågande och en extern utredare kommer att tillsättas för att ta tag i RIG/NIU-frågan eftersom stora delar av styrelsen har jäv eller delikatessjäv.

 

Säsongens kommande styrelsemöten är;

11 december i Stockholm

29 januari

18 mars

6 maj

17 juni (per telefon)
   
Bertilsson avslutade mötet och hälsade alla välkomna till GripBar för en snabb middag och matchen mellan Gripen och gästande Kalix. Matchen slutade 2-3. 

Skribent: Fanny Nikula

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg