#nouse{ color:red; } Idrottslyftet blir Projektstöd IF - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet blir Projektstöd IF

06 JUL 2020 09:23
Idrottslyftet byter namn och skepnad och det bidrag som föreningar kan söka för satsningar inom barn- och ungdomsbandyn heter från och med 2020 Projektstöd IF.
  • Skapad: 06 JUL 2020 09:23

Syftet med stödet är att skapa förutsättningar för bandyföreningar att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet i enlighet med Strategi 2025. Stödet avser nya satsningar framåt i tiden, vilket innebär att inget stöd delas ut till löpande eller ordinarie verksamhet. Svenska Bandyförbundet kommer under perioden 2020–2021 att fördela stöd inom följande områden:

  • Få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten
  • Utbildade barn- och ungdomsledare i IF

– Projektstöd IF kommer likt idrottslyftet att vara en stark injektion i våra föreningar som vill utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet. Vi hoppas att våra föreningar tar chansen att tänka och agera kreativt utifrån de riktlinjer som finns för Projektstöd IF och med stöttning av förbundet och distrikt, säger Johan Eriksson Tapper, barn- och ungdomsansvarig på Svenska Bandyförbundet.


Projektstöd IF 2020–2021

1. Få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten inriktar sig till att få föreningar att förändra sin kultur och struktur för att få målgruppen att stanna kvar i den organiserade idrotten. Stöd beviljas bland annat för att utveckla eller implementera nya tränings- och tävlingsformer för målgruppen ungdomar 13–20 år samt för att utveckla föreningsmiljön.

2. Utbildade barn- och ungdomsledare inriktar sig till att föreningar ska jobba för att all barn- och ungdomsbandy ska ledas av utbildade aktivitetsledare med kunskap om barn och ungdomars fysiska, psykiska, sociala och idrottsspecifika utveckling. Stöd beviljas för deltagande vid bandyspecifika ledarutbildningar samt mötesplatser med utbildningar riktade mot just aktivitetsledare.

– Våra föreningar får gärna ta kontakt med oss på förbundet vid funderingar eller innan ansökan skickas in för att reda ut eventuella frågetecken och bolla idéer. Mer information om Projektstöd IF finns även på förbundets hemsida, avslutar Johan.

Ansökningsperioden för område 1 (fler ungdomar) är öppen mellan 1 juli – 15 december, ansökan görs digitalt i IdrottOnline.

Ansökningsperioden för område 2 (utbildade ledare) är öppen mellan 1 september – 15 december, ansökan görs digitalt i IdrottOnline.

MER INFORMATION OM PROJEKTSTÖD IF OCH RIKTLINJER >>   

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg