#nouse{ color:red; } Förtydligande gällande utbildningsersättning 2020/21 - Svenska Bandyförbundet
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande gällande utbildningsersättning 2020/21

27 APR 2020 11:23
Bandyförbundets tävlingskommitté har tagit fram ett förtydligande gällande utbildningsersättning för säsongen 2020/21.
  • Uppdaterad: 28 APR 2020 11:24

När förening skriver kontrakt med spelare födda 1998 eller senare med övergång från annan förening är det viktigt att föreningen innan kontraktsskrivning tar höjd för att föreningen är skyldig att betala utbildningsersättning.   

För spel i Elitserien Herrar, Allsvenskan Herrar samt Elitserien Damer är samtliga spelare professionella och utbildningsersättning skall betalas. 

För spel i Divison 1 Herrar och lägre eller Allsvenskan Damer skall utbildningsersättning betalas om spelaren erhåller lön eller annan inkomstskattepliktig förmån om minst 3000 kr.

Vi tycker det är viktigt att framförallt föreningarna i Elitserien och Allsvenskan föregår med gott exempel genom att alltid göra rätt för sig och betala utbildningsersättning utan anmodan till de föreningar som har rätt till ersättning enligt vårt regelverk.

Övergång tidigare professionell spelare:

Vid övergång betalas utbildningsersättning enbart till den förening som spelaren övergår ifrån enligt utbildningsstegen.

Övergång när spelare bir professionell första gången:

Vid dessa fall är den förening som skriver kontrakt med spelare skyldig att betala utbildningsersättning till samtliga föreningar som varit delaktiga i spelarens utbildning från 13 års ålder. Första gången en spelare blir professionell är det mottagande förening som är skyldig att betala utbildningsersättning till de föreningar som har rätt till ersättning enligt tabell för utbildningsersättning. Här kan det vara flera föreningar som har rätt till ersättning beroende på var spelaren varit aktiv under sin karriär. 

Observera att det är föreningen som skriver kontrakt som är skyldig att ta reda på vilka föreningar som har rätt till ersättning. Här är det viktigt att föreningarna i  Elitserien och Allsvenskan föregår med gott exempel och tar kontakt med de föreningar som ska ha ersättning istället för att vänta på att det kanske kommer en faktura från de föreningar som har rätt till ersättning. Det är väldigt svårt för de mindre föreningarna att ha koll på spelare som kanske lämnade föreningen när de var 15-16 år men de ska givetvis ha den ersättning de har rätt till.  

Det är vanligt att spelare som gått bandygymnasium blir professionell första gången efter avslutad gymnasieutbildning och då är det extra viktigt att se till att föreningarna spelaren tillhörde innan gymnasietiden får sin ersättning.

  
Bilaga 4 Svenska Bandyförbundets Representationsbestämmelser >>  

Skribent: Bandyförbundets tävlingskommitté

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg