#nouse{ color:red; } Årets femte styrelsemöte hölls i Småland - Svenska Bandyförbundet
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Jesper Kärrbrink under styrelsemötet i Vetlanda

Årets femte styrelsemöte hölls i Småland

02 FEB 2015 12:30
Med anledning av både herrlandskamper och Junior-EM hade förbundsstyrelsen helgen den 23 till 25 januari hittat till Vetlanda för en trevlig helg med bandy, umgänge och en diger dagordning.
  • Skapad: 02 FEB 2015 12:30

Styrelsemötet inleddes först efter lunch på lördagen, strax efter att Sverige slagit Norge i JEM och vi såg därmed fram emot en spännande semifinal mot Finland senare samma dag.  
   
Samtliga ledamöter var närvarande, så även Marcus Norman från kansliet, Owe Svensson från valberedningen samt vår ständige ledamot Karl-Erik Eckemark. Den tolv personer starka gruppen inledde med sedvanlig formalia innan ett block med strategi för framtiden diskuterades. Jesper Kärrbrink höll i eftermiddagen, men Marcus från kansliet inledde med en presentation av ny partnerstrategi, som även tangerade en del kring image och varumärke.  
   
Presentationen inleddes med en rad omvärldstrender kring sponsring, arenor, biljettförsäljning och upplevelser. Det konstaterades att bandyns varumärke behöver förtydligas för att kunna konkurrera i nationell och kommersiell konkurrens där klubbhjärta och lokalpatriotism inte finns. Vad bandyn har är oerhört många positiva värden och historier som kan lyftas fram. Bandyn är det många andra sporter vill vara. Äkta, folklig, charmig, respekterad, varm och välkomnande. Däremot för den en lite för analog och undanskymd tillvaro, vilket gör att räckvidden ibland inte är den starkaste. Framförallt mot unga och digitala målgrupper. Ett antal idéer kring hur bandyn kan närma sig nya målgrupper visades, men även hur vi kan möta befintliga målgrupper i ny miljö.  

   
Sedan tog Jesper vid och han föredrog på ett inspirerande sätt om bandyns nuläge på ett positivt, ifrågasättande men bitvis provokativt sätt. Han lyfte många ljusglimtar i horisonten vilket stimulerade till diskussion. Detta sammanfattades i sex avgörande områden där Svensk Bandy behöver ha en stark offensiv under de kommande femton åren. Ekonomi, ungdomar, anläggning/hall, elit, image/varumärke och Bandyfinalen. Långa och intressanta diskussioner följde med anledning av detta.  
   
Steg 2 för dagen var att styrelsen delades in i två grupper där det skulle skrivas en historia daterad 15 år fram i tiden, om vad nuvarande styrelse fattade för avgörande beslut för att;

1, bandyn haft en fenomenal utveckling och rankas som en av de största sporterna i Svensk Idrott.  

Eller vilka obekväma beslut man avstod från att fatta, eller vilka felbeslut som togs, för att;  

2, bandyn förde en tynande tillvaro eller var helt borta.

 

Svart eller vitt alltså. Steg 2 i visionsarbetet är att få bandyns intressenter att säga sitt. Marcus och Jesper gavs i uppdrag att ta fram en bruttolista på 30-50 frågor som kan utgöra ett underlag för en bred undersökning. Hoppas att ni där ute känner ett stort intresse av att delta i detta. Har ni redan nu något område ni vill att vi belyser, hör av er till undertecknad! Vi var vid denna tid framme vid lördag kväll och vi begav oss till SAPA Arena för att se Sverige sätta sig själva i vinnarposition genom att slå Finland i semifinalen.
   
På söndag morgon inledde Anders Bergström genom att redovisa arbetet med serieutredningen, diskussionerna kring Förbundet möter-turnén och vägen framåt. Styrelsemedlemmarna vittnade om grundligt arbete och tydliga presentationer på turnén, vilket lett fram till den verklighetsanknutna insikten att ”något måste göras, bara det inte drabbar mig” i vissa delar av seriepyramiden. Nivå 3-4-5 verka överlag väldigt nöjda. En majoritet är för en (1) serie på nivå 2 med passusen att det blir mycket resor. Dock ska man beakta att allsvenskan norra redan idag sträcker sig till Katrineholm i söder. I nivå 1 finns ett visst stöd för 10 lag, medan vissa tycker att 1 oktober är för tidig seriestart. 12 lag har diskuterats, men då måste trippelmöten eller pooler till för att få fler matcher, vilket varit elitserielagens prioritet i arbetet. Anders föredragning följdes av långa diskussioner, då detta är en fråga som ligger i allas intresse och det är relativt lätt att ha synpunkter på den. Mer om serieutredningen och dess väg till årsmötet i separat nyhet förra veckan.  
   
Därefter gick Lasse gick igenom ekonomirapporten. Magkänslan är just nu allt mellan budget och ett litet minusresultat. Lasse bad vidare alla styrelserepresentanter att inkomma med synpunkter på grov fördelning och vilka områden vi ska prioritera, respektive nedprioritera inför budgetarbetet 15/16.  
   
På ämnet ekonomi redovisade Karl-Erik Eckemark ekonomisk status hos elitklubbarna efter föregående säsong. Läget i elitserien är prekärt på vissa håll, där fyra klubbar står under fortsatt granskning, men i snitt mår Elitserieklubbarna väldigt bra. Även ekonomin i de allsvenska klubbarna belystes. Där är nuläget aningen mörkare.  
   
Vidare följde lite redovisning och diskussion kring RF och Riksidrottsmötet samt var vi står i vissa internationella frågor, bl.a. domaravtalet internationellt samt efterdyningarna efter förra årets VM i Irkutsk, som föranledde en skrivelse till det ryska förbundet med förslag till förbättringsområden internationellt.  
   
Stig tackade, strax innan söndag lunch, för visat intresse och vi avslutade eftermiddagen med att ånyo se Sverige slå Ryssland, denna gång med 9-4, men framför allt så tog vårt Juniorlandslag EM-guld efter en rafflande final, även det mot Ryssland. 

Skribent: Marcus Norman
E-post: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg