#nouse{ color:red; } Ansök till bandyns Elittränarutbildning - Svenska Bandyförbundet
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ansök till bandyns Elittränarutbildning

20 MAR 2015 13:56
Snart tar premiärklassen examen från bandyns Elittränarutbildning. Ansökan för nästa årskull har öppnat och finns på svenskbandy.se.
  • Skapad: 20 MAR 2015 13:56

Det har snart gått två år sedan den första Elittränarutbildningen inom svensk bandy startade.

- Vi har fått ett väldigt bra gensvar av de deltagare som blir certifierade elittränare i maj, säger Kjell Edberg, utbildningsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

- Det är välinvesterad tid. Jag tror det är viktigt att bandyn har satsat på en egen utbildning som håller hög nivå och som har fokus på elittränare. Det ligger i tiden och är ett naturligt steg för sporten. Detta är en pusselbit att göra bandysporten mer professionell. Utbildningen har varit varierad och utvecklande på många plan, säger Johan Ganebro, en av kursdeltagarna.
  
Bandyförbundet och Lillsveds Idrottsfolkhögskola har nu glädjen att bjuda in nya engagerade ledare som vill ta möjligheten att utbilda sig till Elittränare under ett och ett halvt år.
- Förutom distansstudier innehåller kursen 9 träffar under 2-3 dagar per tillfälle. Vår ambition är att dessa träffar ligger under bästa möjliga tidsperiod med hänseende till bandyns tävlingssäsong. Ibland innebär det dock att du som går utbildningen får välja utbildningen före eventuellt engagemang vid något tillfälle, säger Martin Nyman, kursansvarig på Lillsveds Idrottsfolkhögskola.
  
De stora moment som kommer att studeras under kursen är humanbiologi, kommunikation, tränarskap, coaching, tränings och tävlingslära.
  
- Svensk Elitbandy har tagit ett kraftfullt beslut och från och med nästa säsong så måste man ha gått eller påbörjat denna utbildning för att bli certifierad och ha möjligheten att ta ett jobb som Elitserietränare, säger Per Selin, Elitseriens ligachef.

De som är Elitserietränare idag kommer att gå en mer komprimerad variant i samband med sina årliga tränarträffar. De kommer därmed att vara certifierade elittränare inför säsongen 17/18 då bestämmelsen träder ikraft.
  
Hela utbildningspaketet är ett samarbete mellan Svenska Bandyförbundet, Lillsveds Idrottsfolkhögskola och Svensk Elitbandy. 
   
Sista ansökningsdag: Tisdag 26 maj. 

Mer information om utbildningen >>  

Skribent: Erik Jonsson
E-post: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg