#nouse{ color:red; } Utlåningsavtal - Västergötland
Hoppa till sidans innehåll

Utlåningsavtal


Bestämmelser för Utlåningsavtal 2021/22 i Bandydistrikt Västergötland

 

Syfte

Syftet med utlåningsavtal för division 2 i Bandydistrikt Västergötland är att

  • juniorer upp till 19 år ska matchas i seniormiljö för att utvecklas till bättre bandyspelare och få spela fler matcher
  • seniorer (19 år och äldre) ge en brygga över till spel i högre divisioner genom nivåanpassat spel i ytterligare ett lag
  • stärka utvecklingskurvan för respektive spelare.
  • ge föreningar möjlighet till att bredda sina trupper, vilket minskar risken för matchflyttar med anledning av för få spelare.

Bandy Distrikt Västergötlands tävlingskommittén har rätt att ogiltigförklara ett utlåningsavtal vid felaktigt utnyttjande.

 

Utlåningsavtal

Utlåningsavtal tecknas mellan en spelare och en förening inom samma tävlingsområde då utlånade förening vill ge spelaren en möjlighet till utveckling genom spel i ytterligare ett lag.

Inlånande förening kan ha upp till fem (5) spelare på utlåningsavtal.

Avtalet är personligt, spelaren kan endast ha ett (1) utlåningsavtal och ett (1) lag. Den inlånade föreningens lag kan ha upp till fem (5) avtal med fem (5) olika spelare från fem (5) olika föreningar i samma tävlingsområde. Utlånande förening kan låna ut obegränsat antal spelare.

Spelare på utlåningsavtal omfattas inte av karens (spelklar direkt)

Utlåningsavtal kan endast skrivas på ett år, spelaren tillhör utlånande föreningen efter avslutad säsong.

Om spelare som är upptagen på utlåningsavtal övergår till annan förening, utgår spelaren från avtalet och får inte ersättas. Detsamma gäller om spelaren av annan anledning utgår ur avtalet.

Utlåningsavtal kan skrivas mellan två föreningar i samma serie. Spelaren får då inte representera utlånande föreningen i den serien utlåningsavtalet gäller, utan endast i föreningens övriga lag där spelaren är behörig. Spelaren får endast representera den inlånande föreningens lag i den serien utlåningsavtalet gäller.

Inlånande förening har rätt att använda samtliga inlånade spelare samtidigt vid matchspel under säsongen. Om utlånande förening och inlånande förening deltar i samma kvalspel kan spelaren endast spela för en förening i kvalet. Vilken förening som spelaren ska representera i kvalet skall diskuteras och en överenskommelse mellan föreningarna dokumenteras. Vid tvist är det den utlånande föreningen som beslutar. Om inlånande förening kvalar till samma serie som utlånande förening får spelare med utlåningsavtal delta i kvalspel med inlånande förening.

En spelare får ha SBF utvecklingsavtal mot SBF serier på samma gång som Utlåningsavtal för SDF serie Div2 Västergötland

Ansökan

Formulär för Ansökan om utlåningsavtal ska fyllas i och avtalet ska bekräftas av spelare, utlånande och inlånande förening genom att svara på den e-post som kommer vid registrering.

Därefter handläggs ansökan av Tävlingskommittén (TK) i Bandy Distikt Västergötland, kontaktperson Alf Larsson, mobil: 0705-503005 mail: This is a mailto link

Avtalet är giltigt efter att svar från TK har erhållits.

Vid spel utan registrerat avtal är deltagande spelare okvalificerad. Se Svenska Bandyförbundets tävlingsbestämmelser kap 7 § 3 ”obehörig spelare”.

 

En lista över samtliga inlånade spelare i division 2 kommer återfinns på www.svenskbandy.se/västergötland

Uppdaterad: 20 OKT 2019 21:26 Skribent: Ann-Sofi Dahlberg
E-post: Adressen Gömd

Forstasidan

Följ oss på Facebook
Facebook-BDV
 

Hemsida:
 www.svenskbandy.se/vastergotland

E-post:
This is a mailto link

Bankgiro: 629-0001

 

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

SVENSKA SPEL

 

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg