#nouse{ color:red; } Framtiden är Smålands - Småland
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Framtiden är Smålands

02 FEB 2021 21:24
  • Skapad: 02 FEB 2021 21:24

Våra lag som tillåts spela seriebandy, Vetlanda BK, Skirö AIK, Nässjö IF, Åby/ Tjureda IF och Jönköpings Bandy gick samtliga ett tag i inledningen av säsongen på fler förluster än segrar.

Ett samlat krismöte låg i luften.

Nu är samtliga ”med i matchen” och inget lag går säkert mot lag från lingonrikets hemvist.

Kanske har Skirös rekordunga lag, 17 år i snitt, inte den möjligheten mot typ Villa BK, med flera Smålandstjejer (Svenler, Elardt, Wachenfeldt) och Västerås SK, som också importerat i Småland, (Bella Aronsson).

När Svenska Bandyförbundet i dagarna har nominerat landets bästa talanger i ett Talanglandslag i åldrarna 17 - 20 år är Småland ”med i matchen” i allra högsta grad med följande 5 spelare:

Ella Oskarsson, Skirö AIK, Vladimir In-Fa-Lin, Åby/ Tjureda IF samt August Klang, Emil Nordström och Linus Sandqvist, Vetlanda BK.
                                

Moderförening är något att verkligen vårda. Lika mycket uppskattning måste ges till föreningar som erbjuder spetskompetens. Det finns fortfarande föreningar, ledare som inte förstår bägge föreningarnas betydelse. Uppstår när föreningarna skall göra ”rätt för sig” och betala så kallad utbildningsbidrag.

Vad vi känner till fungerar detta mellan smålandsklubbarna, medan det uppstår problem när föreningar utanför distriktet är inblandade.

Tillbaka till modertänket, avseende Vladimir In-Fa-Lin och då är det inte mamma Mariana som avses utan VBK. Om vi är angelägna att få med flera föreningar så nämner vi den förening som pappa Sergej kom till, först i Sverige, = Målilla GoIF.

Och Emil Nordström och Linus Sandqvist har gjort sina första skridskoskär på Råslätts IP, tillhörande Jönköpings Bandy. Föreningen med det eleganta klubbmärket. Jag trodde att klassiska Månsarps IF fanns med på ett hörn, men så är tydligen inte fallet

Två distrikt, Västergötland med 7 spelare(4 tjejer) och Hälsingland med 6 spelare har flest spelare med.

Stockholm är ett stort bandydistrikt med en bred verksamhet men någon talang har inte kommit med i denna 26-lista av de bästa.

Utan ungdomsverksamhet och talanger ingen framtid.

Framtiden är Smålands.

Curt Einarsson

Skribent: Curt Einarsson
E-post: This is a mailto link

Smålands Bandyförbund
C/O Owe Svensson
Åbyforsvägen 37
360 40 Rottne
This is a mailto link

  

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg