#nouse{ color:red; } Ungdomstränarutbildning - Småland
Hoppa till sidans innehåll

Ungdomstränarutbildning

05 SEP 2017 09:21
  • Skapad: 05 SEP 2017 09:21

                      Välkommen till årets ungdomstränarutbildning som Svenska Bandyförbundet arrangerar i Distrikt Småland.

Utbildningen kommer att hållas av Riksinstruktör utsedd av Svenska Bandyförbundet. Utöver det kommer två gästföreläsare att anlitas (se programmet nedan).

Utbildningen kommer att hållas i Nässjö under två dagar.

Start: fredag 22/9 kl.16:00 på Hotell Högland

Slut: lördag 23/9 ca kl. 17:00

Utbildningen kommer att vara en fördjupning av ”Bandy för Barn” där vi även kommer att komma in på målvaktsträning, skridskoteknik och en fördjupning i träningslära. I år kommer ingen annan utbildning att anordnas.

Svenska Bandyförbundets ambition är att i framtiden, precis som fotbollen, kräva att alla som jobbar som ledare även har gått en av förbundets utbildningar. Passa på att skicka era ledare på utbildning. Ett antal föreningar i distriktet har sökt de 5000 kr från idrottslyftet som är till utbildning. Dessa pengar ska användas till utbildningen. Det innebär att alla föreningar som sökt pengarna kommer att faktureras 5000 kr oavsett om ni skickar ledare eller ej.

Kostnad: 1250 kr/pers (utan övernattning), 1750 kr/pers om man vill övernatta i dubbelrum på Hotell Högland. Vi har lyckats förboka 5 dubbelrum till rabatterat pris (500 kr). Här blir det först till kvarn som gäller och vi måste ha svar senast fredagen 8/9 sedan avbokas tyvärr rummen. De nio föreningar som följde vår uppmaning att söka idrottslyftet kan alltså i år skicka upp till 4 ledare utan att det blir någon kostnad för föreningen.

Program

Fredag 22/9

             

   
   

Jakob Säleby, 33-årig målvakt med meriter från     landslaget, Vetlanda BK, Sirius, Villa/Lidköping och Nässjö IF.

   
   

16:00-17:30      Hotell Högland, uppstart med kaffe. Teori, barns utveckling. Vad ska vi lägga vårt fokus på i olika åldrar?

 

18:30-20:00      Ispass 1. Här fokuserar vi på skridskoteknik, ledarskap på isen samt framförallt mv-träning. Målvaktsträningen kommer att hållas av Jakob Säleby.

             

   
   

 Erik Torhall har under 15 år arbetat som     lärare i idrott och psykologi, men arbetar idag på heltid som personlig     tränare och föreläsare. Smålandsidrotten anlitar exempelvis honom     regelbundet för föreläsningar inom ledarskap, kost, träningslära, mental     träning, m.m. Erik har lång bandybakgrund som tränare för div 1-lag,     ansvarig för bandyskola, distriktslagsledare och riksinstruktör.

   

 

   

 

   
   

20:15-20:45      Vi tittar på material, slipning mm tillsammans med materialförvaltare i Nässjö IF.

 

Lördag 23/9     (Hela dagen i Stinsen Arena)

9:00-9:30           Genomgång inför ispass 2

10:00-12:00      Ispass 2. Vi bygger vidare på ledarskap på isen och praktiska övningar.

12:00-13:00      Lunch

13:00-17:00      Teori. Träningslära. Föreläsare går igenom de senaste rönen inom träning och ledarskap. Här blir det även fika samt erfarenhetsutbyte mellan ledare.

 

 

Anmälan görs till Smålands Bandyförbund via mail: This is a mailto link

Skriv namn och personnr på de ledare ni anmäler samt vilka lag de är engagerade i.

Viktigt att ni talar om ifall ni vill ha övernattning eller inte. Som det ser ut nu så har vi 10 sängplatser i dubbelrum. Detta måste vara anmält senast fredag förmiddag 8/9.

Dessa nio föreningar kommer att faktureras 5000 kr för utbildningen. Tranås BOIS, Åby/Tjureda IF, Vetlanda BK, Månsarps IF, IF Stjärnan, IFK Nässjö, Waggeryds IK, Öjaby samt Skirö AIK. Det innebär alltså att dessa föreningar kan skicka 4 ledare utan kostnad.

Övriga föreningar som skickar ledare på utbildningen kommer att faktureras som vanligt fast i år sköts det av Smålands Bandyförbund istället för Svenska Bandyförbundet.

Vi hoppas att alla föreningar i distriktet skickar en eller flera ledare på utbildningen.

Sista anmälningsdag är måndagen den 18:e september.

Det är viktigt att informationen går ut snabbt i föreningen. Eftersom det har varit svårt att få loss istider i bandyhall har tiden mellan att informationen gått ut till själva utbildningen hålls blivit kort. Vi ber om ursäkt för detta. Samtidigt är vi nöjda med att vi lyckats lösa dessa tider så att utbildningen kan hållas i god tid innan säsongen drar igång.

Vid frågor ring Anders 0731-524671

Välkomna.

 

Skribent: Rolf Petersson
E-post: This is a mailto link

Smålands Bandyförbund
C/O Owe Svensson
Åbyforsvägen 37
360 40 Rottne
This is a mailto link

  

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg