#nouse{ color:red; } Smålands ungdomsbandy på turné - Småland
Hoppa till sidans innehåll

Smålands ungdomsbandy på turné

25 JAN 2017 08:41
  • Skapad: 25 JAN 2017 08:41

Smålands ungdomsbandy på turné

Det har varit en mycket hektisk period för våra Smålandslag. Mellan jul och nyår samlades pojklagen  för P 15 och P 13 i Åby för läger med träning och matcher. Bra yttre förhållande med kallt väder och fin is gjorde sitt till för att ledare och spelare fick fina förutsättningar för träning, spel och kamratskap. Värdföreningen Åby/Tjureda IF stod som vanligt för bra arrangemang med mat och allt ”runtom” till våra Smålandslag.

Även Smålandslagen för flickor var i Åby och finslipade sina bandykunskaper strax efter nyåret.

I år var Götalandsmästerskap P-14 förlagt i Målilla. Småland och Västergötland deltog med två lag var och Sydväst med ett lag. Samtliga lag visade goda bandytakter och spelade bra taktiskt. Västergötland imponerade med väldigt goda skridskoåkare och bra spel. Stort tack till Målilla GOIF som genomförde arrangemanget på bästa sätt.

P-13 spelade distriktsmatcher i Jönköping mot Västergötland. Båda distrikten kom med två lag. Härligt att se de unga spelarnas kämpaglöd och mognad i speluppbyggnad. Både Småland och Västergötland har här ett väldigt bra grundmaterial av duktiga bandyspelare att bygga vidare på. Stort tack till Jönköping bandy för arrangemanget.

F-13 spelar distriktsmatcher mot Västergötland och Sydväst i Vaggeryd söndagen 29 januari

Svenska Spel Cup 2017

P-15 fick spela första omgången av Svenska Spel Cup på hemmais i Åby. Spelare och inte minst ledarna var mycket intresserade av att se slagkraften i Smålandslaget. Nu fick man ett kvitto på att grabbarna och ledarna har gjort ett bra jobb och kunde lämna Åby som segrare. I semifinalen väntar bortamatch mot Hälsingland i Edsbyn den 28/1. Segraren går vidare till finalspel i Örebro den 18-19 mars.

Småland – Östergötland          8-1        

Östergötland-Sydväst              7-5

 Sydväst-Småland                      2-16

F-15 fick spela första omgången av Svenska Spel Cup på hemmais i Tranås. Efter gediget spel och idel segrar  är Smålandstjejerna i final och den spelas i Örebro den 18-19 mars.

Småland

 

 Värmland 5-0

 Småland

 

Sydväst     5-2

Västergötland

 

Småland   1-5

Skribent: Rolf Petersson
E-post: This is a mailto link

Smålands Bandyförbund
C/O Owe Svensson
Åbyforsvägen 37
360 40 Rottne
This is a mailto link

  

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg